Detingut un jove per cometre robatoris a Sant Joan Despí

El detingut intimidava a les seves víctimes amb armes prohibides tals com una pistola elèctrica i un aerosol de defensa no homologat.


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cornellà de Llobregat han detingut un jove de 17 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Sant Feliu de Llobregat, com a presumpte autor de sis robatoris amb violència i intimidació realitzats entre desembre de 2013 i febrer del 2014 a la població de Sant Joan Despí.

El jove detingut feia tots els robatoris, menys un, a altres menors d’edat i emprava un aerosol o una pistola elèctrica per intimidar a les seves víctimes. Els objectes personals que els sostreia era principalment el telèfon mòbil, però també va sostreure a alguna de les víctimes reproductors MP3 i fins i tot la bicicleta amb què passejava.

Amb l’objectiu d’evitar més robatoris així com possibilitar la seva identificació i detenció es van planificar diverses vigilàncies i seguiments uniformades i de paisà d’acord amb els paràmetres d’actuació de l’autor dels robatoris, donat que els robatoris sempre es realitzaven en una àrea molt restringida de la ciutat de Sant Joan Despí i sempre a la mateixa franja horària. La pressió policial va fer que el jove es desplacés a poblacions veïnes per a continuar la seva activitat delictiva.

Finalment, les accions policials preventives juntament amb les investigacions realitzades pels membres de la unitat d’investigació de Cornellà de forma coordinada amb altres comissaries del territori van permetre la detenció de l’autor dels robatoris el passat dimecres 19 de març.

En el moment de la seva detenció el jove ja tenia un antecedent per fets similars a la veïna població d’Esplugues on se li havia intervingut la pistola elèctrica que utilitzava per intimidar a les víctimes i, a partir d’aquell moment, ja no es va produir cap més robatori a la zona amb aquesta arma prohibida.  

Després de passar a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix