Desmantellat un grup criminal al Baix Llobregat que es dedicava a assaltar traficants de droga

S’han detingut onze persones de les quals set eren veïns de Martorell i Esparreguera.
Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir, a finals del mes de desembre de 2013, set persones amb edats compreses entre els 23 i els 45 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Martorell i d’Esparreguera, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues.

L’origen de la investigació rau en un tiroteig ocorregut a Pallejà el passat setembre de 2013. A plena llum del dia, l’ocupant d’un vehicle va disparar a un altre turisme després d’una discussió causada per una transacció de droga, en un polígon industrial de la localitat. Fruit d’aquest tret, es va iniciar una persecució entre els dos turismes fins a arribar a l’autovia A-2, posant greument en perill la vida dels altres usuaris de la via.

Després de tenir coneixement d’aquests fets, els Mossos van iniciar una investigació amb l’objectiu d’identificar els ocupants dels dos vehicles. Un dels implicats en el tiroteig va portar el cotxe a un taller amb diversos danys, ocasionats després de múltiples topades amb el mobiliari urbà. És a partir d’aquesta línia d’investigació que els policies van poder identificar un dels ocupants, un veí de Martorell amb un alt nivell de vida tot i no tenir cap ocupació coneguda.

En una fase més avançada de la investigació, els agents van constatar que aquesta persona era el cap d’un grup criminal que es dedicava a assaltar traficants en el moment de realitzar la transacció amb la finalitat de robar-los la droga per vendre-la amb posterioritat. Es tractava d’un grup molt ben organitzat, que emprava la violència, amb les tasques molt delimitades i que utilitzaven armes de foc per realitzar els assalts. A més, cultivaven marihuana a gran escala i, fins i tot, un dels membres del grup regentava una associació cannàbica a Martorell.

A finals de desembre, els Mossos d’Esquadra van finalitzar la primera fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Sant Feliu de Llobregat, amb sis entrades i escorcolls en domicilis i locals a les localitats de Martorell i Esparraguera, que van culminar amb la detenció de set persones. En els escorcolls els agents van recuperar més de 14.000€, una gran quantitat de munició per a armes de foc, una armilla antibales, unes manilles, una pistola elèctrica, un gran nombre d’armes blanques, 26 telèfons mòbils, cinc ordinadors portàtils, 150 plantes de marihuana, 3’6 kg de marihuana, 3 kg d’haixix, 84 grams de cocaïna i dotze grams de ketamina. El valor de la droga intervinguda ascendeix a més de 42.000 €.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots set detinguts.

Coordinació amb la Guàrdia Civil
En una segona fase de la investigació, la Guàrdia Civil d’Arrecife (Illes Canàries), va facilitar als Mossos una informació rellevant que va permetre obrir una nova línia d’investigació per identificar les víctimes del tiroteig que, a més, també eren autores d’un delicte de tràfic de drogues.

Dues d’aquestes quatre víctimes eren membres del grup criminal, ja que un d’ells feia d’intermediari entre compradors i venedors i l’altre era un home encobert de la banda que viatjava amb els venedors.

La magistrada que va dirigir la investigació va ordenar a l’Equip Judicial de la Guàrdia Civil de Chiclana de la Frontera (Cadis) que efectuessin les comprovacions necessàries per identificar plenament aquestes quatre persones, ja que totes elles residien al mateix municipi.

Així doncs, amb les persones identificades, agents dels Mossos d’Esquadra van ser comissionats judicialment a Cadis per participar en l’operatiu de la Guàrdia Civil, que va comportar la detenció dels quatre individus. Tots ells van ser traslladats a Sant Feliu de Llobregat on, després de declarar davant de la Magistrada, van ingressar a presó.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix