Detingut un home per la venda fraudulenta de programari industrial

És veí de Sant Feliu de Llobregat i fins al moment s’ha acreditat que l’havia instal·lat en almenys quatre empreses, tot i que n’hi pot haver altres d’afectades.
Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes Informàtics van detenir un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Feliu de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte contra la propietat intel·lectual.

Les investigacions es van iniciar arran d’una querella presentada l’any 2012 pels gestors d’una empresa dedicada a la creació d’aplicacions informàtiques, que havien detectat l’alteració del codi font d’un dels seus programes i la posterior distribució realitzada amb ànim de lucre. Aquesta eina s’utilitza en les seves successives versions per gestionar el transport de contenidors de mercaderies. Aquesta no era la primera vegada que detectaven còpies il·legals d’aquest programari, ja que tenien acreditat que n’hi havia des de l’any 2006 .

Les indagacions policials van corroborar que algunes empreses feien servir el programa copiat sense tenir coneixement que era il·legal. Els gestors d’aquestes societats van detallar als agents que un home els havia ofert la instal·lació i el manteniment posterior d’un programa de creació pròpia pel transport de contenidors de mercaderies. El preu de venda  oscil·lava, segons els casos, entre els 1.500 i els 3.000 € per a la instal·lació i una quota mensual que vorejava els 25€ al mes per al manteniment, tot i que només una de les societats investigades l’havia contractat.

A principis d’any, els responsables de l’empresa afectada van tenir accés a un albarà, realitzat amb la darrera versió del programa fraudulent,  d’una societat que mai havien tingut com a client. La investigació va centrar l’atenció dels policies en un enginyer tècnic industrial que era el gerent d’una empresa amb seu a Barcelona que oferia el programari il·lícit i el posterior manteniment.

Les indagacions policials van concloure que l’home investigat tenia una formació com a enginyer industrial que el capacitava tècnicament per accedir al programari, inutilitzar el sistema anti-còpia i dotar-lo d’una nova aparença que donés versemblança de la seva suposada autoria. Els agents van constatar que el detingut havia emès factures fent ús del seu nom i havia deixat targetes de contacte de la seva empresa per fer el manteniment del programari, a més d’acreditar que el programa il·lícit estava en funcionament en els ordinadors d’almenys quatre empreses.

El passat 26 de febrer el presumpte autor dels fets va ser detingut quan sortia del seu domicili. El detingut va passar a disposició judicial el dia i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix