Els Mossos desarticulen un grup de lladres especialitzats en robatoris a cases al Baix Llobregat i en la venda de moneda falsificada

El grup triava cases unifamiliars en zones residencials i que tinguessin alguna via ràpida a prop per facilitar  la seva fugida.
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Martorell han culminat una investigació iniciada l’any passat que ha portat al desmantellament d’un grup de lladres especialitzats en robatoris de cases i falsificació de moneda, format per homes d’edats compreses entre 28 i 45 anys i amb domicilis a  Barcelona i l’Hospitalet. Aquestes detencions, que s’emmarquen dins d’una investigació per robatoris amb força a cases, van permetre també relacionar el grup amb delictes per falsificació de moneda i efectes timbrats.

A banda de la detenció d’aquest grup, els mossos van culminar la investigació detenint un cinquè home que es dedicava a vendre objectes robats que els detinguts li portaven. Aquest home va ser arrestat el passat 17 de febrer a Martorell per delictes de receptació i conductes afins.

La investigació es va iniciar a finals de l’any passat quan es van registrar 17 robatoris amb força al municipi de Collbató (Barcelonès) en un curt període de temps. En tots els casos buscaven cases en zones residencials, envoltades de jardins o murs i prop de vies ràpides que facilitessin la fugida. Accedien al domicili forçant finestres amb algun objecte que permetés fer palanca i sempre quan els seus propietaris es trobaven fora. Principalment buscaven joies.

El grup, molt actiu, no es limitava al municipi de Collbató sinó que els investigadors van constatar que buscaven urbanitzacions de tota Catalunya per dur a terme els seus robatoris.

Una vigilància més estreta va permetre als mossos determinar que a banda de robar cases, el grup es dedicava a una altra activitat il·lícita a la qual cada vegada invertien més temps, la falsificació de moneda.

Finalment, el passat 9 de gener, els investigadors van detenir ‘in fraganti’ al grup mentre estava realitzant una presumpta transacció il·legal. Els agents van localitzar un sobre preparat per ser venut amb 1150 euros en bitllets falsificats.
El 10 de gener d’enguany i arran de la detenció del grup es va fer una entrada i escorcoll al domicili d’un dels homes on se sospitava que centralitzaven la feina. En el pis es van trobar 1237 bitlles de 50 euros, 406 de 20 euros, 477 de 10 euros i 98 bitllets de 100 euros que van resultar ser falsos.

La investigació però no va finalitzar, ja que els agents sospitaven que hi havia una cinquena persona que s’encarregava de vendre les joies que el grup robava. Els agents sospitaven d’un home amb qui s’havia relacionat el grup en nombroses ocasions i que regentava una botiga de compra i venda d’or.

Aquest home de nacionalitat italiana, 66 anys i veí de Barcelona finalment va ser relacionat amb la venda de material robat i se’l va detenir el passat 17 de febrer d’enguany per un delicte de receptació i conductes afins.
Els cinc homes van passar a disposició judicial quedant dos d’ells en llibertat amb càrrecs. Els altres tres homes van entrar a presó.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix