Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues

Controlava plantacions indoor arreu del territori entre les quals n’hi havia una a Cervelló

Els Mossos d’Esquadra de la DIC de la Regió Policial Metropolitana Nord van desarticular un grup criminal, amb epicentre a Mataró, que gestionava diverses plantacions de marihuana indoor ubicades en diferents poblacions de Catalunya. Els agents van desplegar a primera hora d'aquest dijous un operatiu policial a Tarragona, Mataró, Sant Iscle de Vallalta, Malgrat de Marc, Cervelló i Matadepera que va comptar amb la participació d’equips d’ordre públic, la unitat canina i la unitat de drons.

El balanç de l’operatiu es va saldar amb vuit persones detingudes, entre els quals hi ha els principals líders del grup, i la intervenció de més de 3.000 plantes de marihuana i 30 quilos de cabdells. També es van comissar tres vehicles que els detinguts utilitzaven per dur a terme la seva activitat delinqüencial.

A finals del mes de juliol de 2024 es va iniciar una investigació sobre aquesta xarxa criminal, a partir de diferents indicis que confirmaven l'existència de diverses plantacions de marihuana gestionades per un grup establert al Maresme. Les gestions d’investigació van permetre detectar com les persones que lideraven el grup criminal es desplaçaven pels diferents domicilis amb menjar i altres efectes i les lliuraven a les persones que es trobaven treballant en les cases com a jardiners i que podien passar setmanes sense sortir d’aquestes. Els líders del grup també compraven en grow shops estris necessaris per al cultiu de marihuana. Els domicilis dels principals investigats es trobaven a Mataró i Malgrat de Mar i es desplaçaven fins a localitats com Tarragona, Matadepera, Cervelló, Sant Iscle de Vallalta o Maçanet de la Selva on havien establert les plantacions.

GZnIghCXkAMAN L

Al llarg d’aquest temps, la investigació va poder determinar que en els domicilis investigats els consums elèctrics eren molt elevats i s’estava defraudant el fluid elèctric. De fet, durant les vigilàncies establertes es va poder comprovar com alguns dels investigats manipulava comptadors de llum que estaven al carrer.

Plantacions

En les cases on es trobaven les plantacions, no s’observava vida quotidiana diària, les finestres estaven tancades i persianes baixades i l’únic moviment que s’observava era l’arribada de les persones investigades per portar els diferents subministraments de material per a la plantació o menjar per les persones que es trobaven a l’interior, els anomenats “jardiners”.

GZjQH FXMAQlrEq

Pels indicis recollits fins el moment fruït de les vigilàncies i seguiments així com de la inspecció del subministrament elèctric, els investigadors van concloure que es trobaven davant de quatre plantacions indoor de marihuana de clausura. Aquesta mena de plantació respon a que la persona que cuida del cultiu es troba tancat en l'interior i realitza tasques de manteniment, recol·lecció, assecat i envasat de la substància, així com la vigilància i seguretat del cultiu. Surta l’exterior poques vegades, amb la finalitat de no ser detectats i eludir o dificultar una potencial investigació policial sense prejudici dels testaferros que puguin haver-hi.

Arran d’aquesta investigació, també es va poder constatar que les plantacions investigades es trobaven lluny una de les altres per tal que en cas d’una actuació policial no es poguessin relacionar. A més, estaven llogades a noms de tercers amb contractes falsificats i amb lloguers de les cases que ascendeixen a més de 10.000 euros al mes. Els detinguts van passar ahir a disposició judicial.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix