El jurat popular declara culpable l’acusada de matar una dona a Cornellà

La seva còmplice, cosina de l’agressora, també la considera culpable per un delicte de lesions

El jurat popular de l'Audiència de Barcelona ha declarat culpable d'assassinar a una jove de 19 anys a la sortida de la discoteca Capitoli el 28 de juny de 2020 a Cornellà de Llobregat a la principal acusada -i autora confessa- del crim, segons informa Europa Press. Així ho han dit aquest dijous durant la lectura del veredicte, en el qual han declarat provat que dues punyalades amb arma blanca van causar la mort de la jove, Kristen, i que va ser la principal acusada qui portava l'arma blanca i va executar "aquesta acció amb intenció de posar fi a la vida o sent conscient que podia fer-ho", amb 8 vots a favor i 1 en contra. També vuit d'ells han votat a favor que l'acusada va fer l'acció de "manera sorprenent" sense que la víctima pogués oposar resistència, ja que no podia preveure un atac amb arma blanca.

Captura de pantalla 2024 09 19 a las 20.42.35

Confesa els fets

La principal acusada va confessar els fets durant la seva declaració en el judici i es va mostrar penedida "de cor", a més d'al·legar que mai va ser la seva intenció causar-li tant de mal i que es va espantar perquè la víctima era més alta que ella i pensava que també anava armada. Va explicar que ella i el seu marit van ser al vip de la discoteca, i que, en sortir, ella i la seva cosina -l'altra acusada- van pujar al cotxe perquè estaven cansades i un home llatí va començar a proferir expressions faltant-los al respecte.

Captura de pantalla 2024 09 19 a las 20.39.51

Aquest fet va originar una baralla entre aquest jove -que va declarar com a testimoni durant el judici- i el marit de la principal acusada, al qual es van unir altres persones, entre elles Kristen, qui li va propinar una puntada al seu espòs que ho va fer caure a terra. "Aquesta puntada no és motiu d'un atac amb arma blanca. No va actuar amb legítima defensa, ja que va iniciar una persecució per l'atac de la puntada", ha al·legat el jurat.

En la seva declaració, ella va assegurar que va treure la navalla per a espantar-la perquè tenia por, per la qual cosa Kristen, en veure l'arma, li va donar una puntada al braç dret per a desarmar-la, i la considerada culpable va pensar que també tenia una arma blanca i com a autoreflex la va apunyalar, segons va dir.

No provat que consumís alcohol o drogues

A més, el jurat considera que "no està provat que consumís alcohol ni cocaïna" aquesta nit ni queda acreditat que tingués dependència d'alcohol o drogues, i asseguren que en les imatges de vídeo del dia del crim la hi veu corrent sense afectació. També han votat amb tres vots a favor i sis en contra que es presentés voluntàriament en la comissaria el 17 de setembre de 2020 per a confessar els fets: "El lliurament no és voluntària, és fruit de la detenció de l'altra acusada i de la pressió policial."

La còmplice

En el judici també estava acusada la cosina de la principal acusada, com a còmplice, qui va al·legar que ella se’n va anar del lloc dels fets abans de l'incident i que no va tocar en cap moment a la víctima. El jurat l'ha declarat culpable d'un delicte de lesions, per una puntada que li va realitzar a la víctima durant la baralla prèvia a la seva mort.

0 m8skfjg8

"No hi ha prova visual de ferides per part de l'acusada. Els testimonis no relaten de la mateixa manera els fets i ni es relaten amb suficient claredat, per la qual cosa no tenim proves suficients per a determinar-la com a còmplice", encara que la consideren culpable de causar-li ferides no concretes que s'haguessin curat amb el temps.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1353

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix