Detingut en un centre comercial d'Abrera un pres fugat a Astùries

Complia condemna en el centre penitenciari pels delictes d'agressió sexual, robatori amb violència o intimidació i lesions, i es va escapolir el passat dia 27 de maig després d'assistir a la consulta d'un dentista privat

La Guàrdia Civil va detenir en un centre comercial d'Abrera, a dues persones, una d'elles el pres escapolit el passat dia 27 de maig a Astúries i l'altra el germà d'aquest. Se li imputa al pres la presumpta comissió d'un delicte de Trencament de Condemna (fugida de presó) i al seu germà el mateix delicte com a cooperador necessari, també se'ls imputa la presumpta comissió d'un delicte de resistència i desobediència a agents de l'autoritat en el moment de produir-se la detenció de tots dos.

Després de la seva fugida el passat 27 de maig, després de finalitzar la consulta en una clínica dental, l'intern, que caminava emmanillat i franquejat per dos guàrdies civils de la unitat de Seguretat i Protecció i escapolir-se d'ells de manera sobtada, va emprendre la fugida a la carrera uns vint-i-cinc metres per a saltar amb els grillons posats a l'interior del maleter d'un vehicle que es trobava molt a la vora i que sortir a gran velocitat. Això no va impedir que els guàrdies civils poguessin adonar-se de la marca, model i matrícula del vehicle.

Després de la fugida protagonitzada pel reclús que havia organitzat a consciència en col·laboració amb el seu germà, la Guàrdia Civil va iniciar de manera immediata un dispositiu de cerca amb diverses patrulles de Seguretat Ciutadana i altres especialitats. Paral·lelament per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Astúries, es va donar inici a una investigació.

La Guàrdia Civil va poder constatar que el pres fugit es va dirigir cap a Catalunya, en concret a la província de Barcelona. Arribant a tenir coneixement que el citat s'havia donat a la fugida novament en un control de la Policia Local a la comarca del Baix Llobregat. Les recerques van portar als agents fins a la comunitat autònoma de Catalunya, on l'escapolit té vincles familiars; la sospita que tots dos s'haguessin pogut desplaçar a un entorn geogràfic conegut, va donar lloc a l'establiment d'un equip de treball format per integrants de diferents Unitats de la Guàrdia Civil d'Astúries i Catalunya, sent la coordinació un factor clau per a resoldre un cas que presentava complexitat i requeria d'una resolució urgent per a evitar el risc que suposava tenir a l'escapolit en llibertat, en aquesta labor va tenir un paper especial la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya.

Després d'una complicada i exhaustiva labor d'intel·ligència, la Guàrdia Civil aconsegueix localitzar la matinada del passat 15 de juny un dels vehicles usats en la fugida en un petit poble de muntanya pràcticament deshabitat a Lleida, Vallmanya, molt pròxim a la província d'Osca. Ja a la tarda del dissabte, el dispositiu establert en aquest lloc per la Guàrdia Civil amb l'objectiu de monitorar els moviments d'aquest turisme, detecta la seva sortida del poble ocupat per dues persones, una d'elles és reconeguda pels agents com el germà de l'escapolit i l'altra, un home que no va poder ser identificat en aquests moments.

Captura de pantalla 2024 06 17 a las 19.18.34

El vehicle ocupat per aquestes dues persones es va dirigir cap a l'autovia A- 2, sentit Barcelona, observant els investigadors com a les 18.30 hores estacionava finalment en el pàrquing d'un Centre Comercial de la localitat barcelonina d'Abrera. Poc després, efectius integrants del dispositiu desplegat per la Guàrdia Civil, identifiquen a l'altre ocupant del vehicle com la persona escapolida el dia 27 de maig. Una vegada produïda la identificació total de totes dues persones, els dos germans, agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil i de les Unitats de Policia Judicial de Catalunya, van realitzar un dispositiu de “tancament” del centre comercial, detenint a les 19:30 hores a tots dos en un establiment de restauració del centre. Durant la detenció tots dos van tractar de fugir i van exercir resistència violenta a aquesta.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
488

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix