Comença el judici de la dona que va matar la seva filla a Sant Joan Despí

En el primer dia de la vista oral, el fiscal, l'acusació particular i la defensa s'han dirigit al tribunal popular per resumir els seus arguments principals

Avui ha començat a jutjar-se a l’Audiència de Barcelona la dona que el maig del 2021 va matar la seva filla de 4 anys a Sant Joan Despí. L'acusada s'enfronta a una possible pena de presó permanent revisable, tot i que la seva defensa en demana l'absolució o una pena molt rebaixada en considerar que va actuar molt alterada psicològicament. De fet, el fiscal ha admès que el nucli de la decisió del tribunal popular serà discernir si la dona tenia un trastorn mental o no. Està acusada d'assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu sobre víctima menor de 16 anys.

Audiencia Provincial de Barcelona 2

Tot i la confessió de la mare, la seva defensa nega el relat de les acusacions, diu que no són delicte i en demana l'absolució. Alternativament li demana una pena inferior per l'eximent de trastorn mental transitori i por insuperable i els atenuants de confessió i arravatament o obcecació. La dona va ingressar a presó preventiva el 3 de juny del 2021.

En el primer dia de la vista oral, el fiscal, l'acusació particular i la defensa s'han dirigit al tribunal popular per resumir els seus arguments principals. La defensa ha demanat l'absolució apuntant que informes psiquiàtrics adverteixen que la dona té trets depressius, esquizofrènics i d'ansietat. Segons ella, la família paterna no podia cuidar bé la nena i per això ella, desesperada, va decidir suïcidar-se matant abans la nena. No obstant, la seva pròpia mort no es va acabar de produir. "Va ser víctima d'ella mateixa", ha assegurat l'advocada.

Captura de pantalla 2024 05 13 a las 16.19.24

El fiscal ha volgut remarcar al jurat que ha de diferenciar entre un estat d'ànim dolent i una malaltia o trastorn mental. Això últim, ha dit, s'ha de demostrar perquè es puguin aplicar els atenuants o eximents legals.

Per la seva banda, l'acusació particular ha dit que "la maldat existeix i no té sexe", que hi ha mares que consideren els fills de la seva propietat i que ningú de l'entorn laboral de la dona, que treballava en un hospital, va detectar prèviament cap malaltia mental.

A més de la pena de presó, les acusacions demanen 250.000 d'indemnització pel pare i 150.000 en total pels avis paterns, així com el pagament dels tractaments psiquiàtrics. L'àvia materna ha renunciat explícitament a la possible indemnització. Les acusacions sol·liciten que si la dona arriba a ser excarcerada ho faci en llibertat vigilada: cinc anys en el cas del ministeri fiscal, deu en el cas de la família paterna. Les dues acusacions sol·liciten també una ordre de protecció perquè la processada tingui prohibit acostar-se o comunicar-se amb la família paterna durant deu anys després de sortir de la presó.

Redacció / Fotos: LPdB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Exteriro del Llobregat Centre Comercial

Comença a perfilar-se el futur del Llobregat Centre Comercial de Cornellà

L’Ajuntament i el propietari majoritari van signar un document d’intencions on es garanteix la creació d’una àrea central de zones verdes,…
487

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix