Recuperen a Sant Boi 1.000 quilos de coure sostret de la xarxa ferroviària

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes quan es disposaven a vendre el material a una ferrovellera de la població.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir dos homes com a presumptes autors d’un delicte de receptació a la mateixa localitat. Els detinguts, de 25 i 43 anys, són de nacionalitat romanesa i veïns de l’Hospitalet de Llobregat.

La detenció es va fer el mateix dia pels volts de les sis del matí quan els Mossos d’Esquadra van veure una furgoneta plena de coure trenat estacionada a la via pública, molt a prop d’una ferrovellera de Sant Boi de Llobregat. Els agents van esperar fins que l’establiment, dedicat a la recuperació de metalls, va començar l’activitat comercial. Poc després, dos homes van accedir a la furgoneta amb el propòsit de vendre el coure. Els Mossos es van identificar com a policies i durant l’escorcoll del vehicle van trobar una gran quantitat de coure, gairebé 1.000 quilograms, amagat i repartit per tota la furgoneta i preparat per a la seva venda. Els dos ocupants del vehicle van manifestar que el coure l’havien comprat. En conseqüència, els agents els van detenir per un delicte de receptació, ja que haurien adquirit un objecte coneixent la seva procedència il·lícita.

Més tard, personal acreditat d’Adif va certificar que el coure intervingut procedeix de la xarxa ferroviària. Per tant, s’estan fent les gestions oportunes per esbrinar el punt concret en el qual es va produir el robatori de coure.

Cal destacar que el dia anterior patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet de Llobregat havien identificat set homes amb la mateixa furgoneta i entre tots ells sumaven 17 antecedents per la mateixa tipologia delictiva. El motiu de la identificació era la seva possible implicació en un robatori de coure que no es va poder provar.     

Els dos detinguts, amb nou antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix