Detinguda una persona a Sant Boi en el marc de l’Operació MAR 2

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal dedicada a la introducció d'haixix a Espanya a través de les rodes dels vehicles procedents del Marroc que arribaven en ferris al port de Barcelona.

L'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil del Port de Barcelona i l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga 2, tots dos pertanyents a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Barcelona, en el marc de l'operació MAR 2, han detingut a 12 persones (quatre espanyols i vuit marroquins) d'una organització criminal –una d’origen marroquí a Sant Boi de Llobregat-. Les detencions al llarg de la fase d'explotació de l'operació s'han produït en el Port de Barcelona i les poblacions de Puxol (València), Vilanova i la Geltrú, Sant Boi del Llobregat, Montgat i Santa Coloma de Gramanet.

Modus operandi

L'operació va començar al desembre de 2014, amb la finalitat d'identificar als integrants d'una organització criminal composta per ciutadans espanyols i marroquins amb residència a Espanya, que es dediquen a la introducció d'haixix a través del Port de Barcelona, utilitzant per a això vehicles amb dobles fons que viatjaven en Ferris procedents de Tànger i amb destinació Barcelona.

Al març de 2015 la Guàrdia Civil va detectar l'arribada al port de Barcelona en un d'aquests ferris de dos vehicles en les rodes dels quals transportaven ocults 175 kg. d'haixix. Aquesta actuació va propiciar la detenció dels cinc ocupants, així com a la intervenció de la droga i dels vehicles. La recerca posterior va permetre identificar a tots els participants en la trama i a la detenció d'altres set persones entre abril i juny, quan transportaven diferents quantitats d'haixix.

Com a conseqüència d'aquestes actuacions, la Guàrdia Civil també va practicar quatre registres domiciliaris que van propiciar la intervenció d'altres tres vehicles, a més de la troballa i confiscació d'una arma curta en perfecte estat d'ús i sense registrar a Espanya.

La Guàrdia Civil també va imputar a una dona per introduir a la presó petites quantitats d'haixix ocultes en el seu cos, per proveir a membres de l'organització i evitar que declaressin en contra de la resta dels membres de l'organització.

Resultat final de l'operació

El resultat final s'ha saldat amb les següents dades:

- 12 detinguts (4 espanyols i 8 marroquins) havent-se decretat presó provisional de 8 d'ells (02 espanyols i 06 marroquins)

- 01 imputada (espanyola)

- 04 registres domiciliaris.

- 05 vehicles intervinguts

- 202,541 quilograms d'haixix amb un valor de 337.616 euros

- Intervenció de 5.135 euros

- Intervenció d'una arma curta no legalitzada.

- Intervenció de divers material informàtic i electrònic.

Redacció / Foto: Guàrdia Civil

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix