Desarticulat un grup especialitzat en robar rellotges d'alta gamma

Eren membres d’una mateixa família, de nacionalitat argentina, que s’allotjaven en un hotel de Castelldefels i que simulaven passar uns dies de vacances per cometre els robatoris i després retornar al seu país d’origen amb el botí.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sarrià–Sant Gervasi van detenir el 19 de juliol quatre homes i duess dones, tots ells de nacionalitat argentina, amb edats compreses entre 28 i 39 com a presumptes autors de set robatoris amb violència.

Durant el mes de juliol els Mossos d'Esquadra van detectar que s’estaven produint una sèrie de robatoris amb violència a la ciutat de Barcelona. Tots els fets tenien com a finalitat sostreure rellotges d’alta gamma a turistes i residents. El mètode que s’utilitzava consistia en subjectar fortament a la víctima escanyant-la pel coll, mentre l’agressor li retorçava el braç amb violència per tal de treure-li el rellotge del canell. A vegades, fins i tot propinaven cops de puny a les víctimes per aconseguir intimidar-les i d’aquesta manera aconseguir ràpidament el seu botí. Un cop obtenien l’objecte, fugien a tota velocitat amb una motocicleta de gran cilindrada.

Com a turistes

Les diverses denúncies de víctimes que es corresponien amb aquest tipus de robatoris produïts darrerament, va permetre els Mossos d’Esquadra relacionar la descripció física dels agressors amb el modus operandi que utilitzava el grup especialitzat. Arran d’aquesta informació, la Unitat d’Investigació de Sarrià–Sant Gervasi va iniciar un dispositiu de control per detectar el grup i el va localitzar en un hotel de Castelldefels.

Quan els agents els van identificar, van comprovar que es tractava d’un grup format per sis membres d’una mateixa família i de nacionalitat argentina que venien a Espanya suposadament per passar uns dies de vacances. Llogaven una habitació en un hotel i s’organitzaven per robar amb molta violència objectes de gran valor a turistes i residents. Un cop aconseguien el botí marxaven de l’hotel i tornaven cap al seu país d’origen.

Durant l’entrada i escorcoll que es va practicar en l’habitació de l’hotel, els investigadors van localitzar 2.000 euros en efectiu i vuit rellotges de luxe de valors compresos entre 20.000 i 30.000 euros cada un. El valor total dels rellotges recuperats ascendeix a 150.000 euros

Els investigadors van iniciar un procés de mostra de rellotges per localitzar els legítims propietaris i en van poder retornar cinc. Els agents no descarten poder relacionar els altres rellotges recuperats amb altres fets delictius.

Sense residència

Aquest grup especialitzat no constava en cap fitxa policial ni cap d’ells tenia residència a Espanya. La investigació no ha finalitzat i és possible que se’ls imputin nous fets delictius. Els sis detinguts van passar a disposició judicial el dimecres passat, resultant que els quatre homes van ingressar a presó i les dues dones van quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix