Tretze persones denunciades per simular robatoris violents al Baix

Les falses denúncies van ser interposades a les comissaries de Gavà, Castelldefels i Viladecans.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Gavà han resolt tretze casos de simulació de delicte des d'inicis d'any. En tots els casos, les persones van adreçar-se a la comissaria per denunciar robatoris amb violència que posteriorment van resultar inexistents.

La resolució dels fets és el resultat d'una tasca d'investigació continuada que es va iniciar a principis d'any després d'un increment de denúncies falses presentades en dependències policials. Tot apunta que, en la majoria dels casos, les denúncies es presentaven per cobrar les indemnitzacions de les assegurances o per justificar davant familiars o amics la pèrdua d'objectes que es trobaven sota la seva custòdia.

La tipologia delictiva comuna era la de denunciar un robatori violent al carrer. Seguidament, la víctima manifestava que li havien sostret la cartera amb diners, denunciava els fets a comissaria i després cobrava de les entitats asseguradores.

Els investigadors també s'han trobat casos com el dels treballadors d'una empresa d'instal·lacions que van aprofitar que havien patit uns danys en un vehicle de feina per denunciar que els havien robat violentament maquinària de gran valor i que posteriorment volien vendre ells.

Un altre cas va ser el d'un home que es va gastar els diners que acabava de treure del caixer en les màquines escurabutxaques. La presumpta víctima va denunciar un robatori violent per part d'uns encaputxats per poder justificar davant els seus familiars la pèrdua dels diners.

La policia recorda que formular denúncies falses i simular és un delicte recollit en l'article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix