Viladecans es converteix en la capital comarcal de la gastronomia

El Gremi d’Hosteleria de Viladecans organitza divendres el FiraTapa, del 9 al 31 de maig tindrà lloc la Ruta de la Tapa de Viladecans, i del 13 al 17 de maig les Jornades Gastronòmiques.

FiraTapa Viladecans preveu aplegar, divendres, dia 8 de maig, a 1.200 persones en la primera de les activitats gastronòmiques organitzades aquest mes pel Gremi d’Hostaleria de Viladecans per posar en valor el producte del Baix Llobregat, del seu Parc Agrari i dels productors d’aliments de la zona. A més, del 9 al 31 de maig tindrà lloc la Ruta de la Tapa de Viladecans i, del 13 al 17 de maig, les Jornades Gastronòmiques, en el marc de la tradicional Fira de Sant Isidre.

Sota l’eslògan ‘Tasta Viladecans’, les activitats les ha presentat aquest migdia al centre de promoció econòmica Can Calderón el president del Gremi d’Hostaleria de Viladecans, Domingo Morillas. A l’acte també han assistit l’alcalde Carles Ruiz i la regidora de Comerç i Turisme, Carme Gimeno.

Morillas apunta que “la restauració ha de fer de punta de llança del producte de proximitat, que no té només el valor de ser proper, sinó, i per sobre de tot, de tenir una gran qualitat, que aquells que estem acostumats a treballar-ho podem dir-ho amb coneixement de causa”. A més, s’ha mostrat content que “la iniciativa creix any rere any i enguany tindrem rècord de tapes participants”.

23 exquisides propostes culinàries

Un total de 23 establiments proposen cadascun d’ells una tapa de creació pròpia, lligada a productes de proximitat, que es presentaran divendres al parc de la Marina en la 5a edició de la jornada gastronòmica FiraTapa. Les tapes participants les podran tastar 1.200 persones que podran accedir-hi comprant un tiquet que inclou la degustació de cinc tapes, quatre begudes, dos postres i un cafè.

Les tapes també es podran tastar a cadascun dels establiments participants en la 6a Ruta de la Tapa de Viladecans, a un preu de tres euros conjuntament amb una beguda. Aquells que tastin nou tapes i segellin el Passaport de la Ruta a cada establiment podran participar en el sorteig d’un regal, a més de participar en la votació popular per escollir la millor tapa.

La iniciativa, que sempre ha apostat per les noves tecnologies com a eina de difusió, promou enguany que les persones participants facin servir a través de les seves xarxes socials l’aplicació Periscope, per fer vídeos en directe per donar a conèixer com segueixen la Ruta.

Dels fideus a les flors, passant per la cuina intergeneracional

Per complementar aquestes propostes lúdiques, el Gremi d’Hostaleria també organitza a l’edifici firal Cúbic les Jornades Gastronòmiques –en el marc de la 45a Fira de Sant Isidre– amb activitats adreçades a professionals del sector de l’hostaleria, o bé al públic en general. Totes elles amb els productes de proximitat com un dels ingredients bàsics. Així, s’hi fan una jam gastronòmica d’improvisació culinària per a cuiners (dijous 14 de maig, a les 18 h), una conferència sobre la cuina amb flors comestibles (dissabte 16 de maig, a les 18 h), un concurs de fer allioli (dissabte 16, a les 12 h), un showcooking de propostes culinàries multidisciplinars centrades en els fideus (diumenge 17, a les 11 h) i una trobada d’improvisació gastronòmica en equips formats per gent gran i joves (diumenge 17, a les 18 h). Les inscripcions es poden realitzar a través del correu electrònic firadeviladecans@expogestió.com.

L’alcalde Carles Ruiz ha volgut destacar que “en moments de dificultats, el sector de l’hostaleria de Viladecans ha fet un esforç per buscar un valor afegit i, així, s’ha convertit en una peça més en la tasca que tenim de generar una marca de ciutat innovadora per a Viladecans”.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix