Avui entra en servei el nou Pont del Pratenc

Les obres han inclòs la construcció d’un nou viaducte sobre la nova llera del Llobregat, de 304 metres de longitud, que millora les connexions i la fluïdesa del trànsit en un entorn industrial i logístic.

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en servei, avui al matí, el nou vial que connecta la carretera B-250 (costat Aeroport) i el polígon Pratenc, amb un nou viaducte sobre la nova llera del riu Llobregat, al terme municipal del  Prat de Llobregat. Aquesta obra, que millora les connexions i la fluïdesa del trànsit en aquest entorn industrial i logístic, ha consistit en la construcció d’una via d’un quilòmetre de longitud i quatre carrils de circulació. El pont, la part més emblemàtica de l’obra, té una longitud de 304 metres i una amplada de prop de 30 metres.

 El nou vial permet la connexió des de la rotonda el·líptica on conflueix la B-250, fins al carrer 100 del polígon Pratenc. Aquest nou itinerari substituirà l’accés al polígon Pratenc pel carrer F des de la Zona Franca, que quedarà anul·lat. El vial està format per dues calçades amb dos carrils de 3,5 metres cadascuna separades per una mitjana d’1 metre. A més, a cada costat s’han format unes voreres de 3 metres, que permeten la circulació tant de bicicletes com vianants. El traçat es pot dividir en tres trams:

Nou viaducte sobre el Llobregat

En aquesta actuació, cal remarcar el viaducte sobre la nova llera del riu Llobregat, amb un disseny estètic i estructural singular. És una estructura de tipus doble arc superior atirantat pel tauler, que es recolza sobre dos trípodes invertits, formats cadascun per dues piles dobles inclinades longitudinalment i transversalment i una pila simple inclinada longitudinalment.

Les piles dobles s’obren suaument i recullen els dos arcs i el tauler de l’estructura i els arcs conflueixen en una peça d’unió central. El tauler del pont té una longitud de 304 metres amb una llum (tram) central de 150 metres de longitud i dues laterals de 77 metres, convertint-se en el tercer pont de Catalunya en llum i en l’arc  d’aquesta tipologia més gran del país.

Les obres, a càrrec de la Generalitat, es van iniciar l'any 2009 i han tingut un retard de dos anys per manca de finançament, fet que ha retardat el projecte més d'una vegada.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix