Protecció Civil explica el balanç de les últimes grans emergències

Ha estat la tercera sessió d’aquestes característiques que es fan per informar de les accions dutes a terme i per millorar el flux comunicatiu entre els serveis de protecció civil locals i de la Generalitat on han participat deu municipis baixllobregatins.

Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat aquest matí al Departament d’Interior una sessió informativa destinada a tècnics de protecció civil municipals i comarcals, i en la qual també hi han assistit membres de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) per donar-los a conèixer el balanç d’activitat del 2014 i del primer trimestre del 2015 i les novetats de la DGPC. La jornada ha estat inaugurada pel director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, acompanyat pel subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Sergio Delgado i pel subdirector general de Programes en Protecció Civil, Jaume Guamis.

A la sessió hi han assistit una quarantena de representants de trenta-tres ajuntaments d’arreu de Catalunya on cal destacar els baixllobregatins Castelldefels, Gavà, El Papiol, Corbera de Llobregat, Sant Joan Despí, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. També hi han participat els membres de 3 consells comarcals i representants d’altres institucions i organismes com els Bombers de Barcelona i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer als tècnics locals de protecció civil les activitats i les novetats en matèria de protecció civil. Aquestes sessions també serveixen per millorar el flux comunicatiu entre els tècnics de Protecció Civil de les diferents administracions i especialment de la Generalitat amb el món local per millorar la gestió del risc i les emergències.

  

A la sessió també s’ha informat de les accions de millora previstes en la gestió d'emergències arran de l'anàlisi de les necessitats detectades en aquestes situacions més recents.

Finalment, en l'àmbit operatiu, s'han repassat les accions i novetats pel que fa als voluntaris de protecció civil, destacant la publicació de la nota informativa que concreta les funcions que poden desenvolupar.

Quant al balanç en l’àmbit de Programes en Protecció Civil s’ha informat de les novetats legislatives que simplifiquen la tramitació de la planificació municipal, així com el reglament que clarifica les actuacions dels voluntaris de protecció civil municipals en casos d’emergència. A més, s’ha fet un repàs al calendari de simulacres i les campanyes informatives i de sensibilització que es duen a terme des de la DGPC.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix