Els fets delinqüencials al Baix Llobregat baixen un 6,63% el 2014

Important descens dels delictes en la seguretat personal contra el patrimoni (-10,48%), així com els de la seguretat col·lectiva d’ordre públic (-22,67%) i de trànsit (-20%), però pugen els delictes contra les persones (+2,61%), estafa (+50%) i els de salut pública (+30,08%).

El departament de premsa de la Regió Policial Metropolitana Sud ha donat a conèixer els índexs de delinqüència durant el 2014 al Baix Llobregat, que forma part de la Regió Policial Metropolitana Sud. Com a dada més significativa, el total de delictes i faltes penals durant el passat any han baixat un 6.63% respecte al 2013.

“Un balanç molt positiu si tenim en compte que la comarca és molt heterogènia i amb un gran pes demogràfic. Al Baix Llobregat compren zones turístiques (Gavà o Castelldefels), importants polígons industrials (Martorell, Viladecans, Cornellà o Sant Feliu), el Parc Agrari, l’Aeroport Barcelona-el Prat, zones d’oci (Famades de Cornellà-L’Hospitalet), etc”, explica la comissària cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Cristina Manresa. A més, els resultats assolits “es consoliden i es mantenen a la baixa en bona part per l’efectivitat de la policia autonòmica i perquè molts dels agents coneixen perfectament el territori.”

Les dades

Dintre de la tipologia dels delictes hi ha dos grans grups, els de la seguretat personal i els de la seguretat col·lectiva.

Els primers es divideixen en delictes contra les persones (homicidi, temptativa d’homicidi, lesió, agressió sexual, violència domèstica, maltractament en l’àmbit de la llarg, etc) on ha pujat un 2,61% respecte al 2013. Mentre que els fets contra el patrimoni (robatori amb força, amb intimidació, furs, danys contra el patrimoni, estafa, robatori interior i fora del vehicle, etc) ha experimentat un important descens del 10,48%. En aquesta modalitat, cal destacar que els delictes per estafa ha pujat un 50%, mentre que els atracaments a establiments ha baixa un 28,57%. També experimentat un retrocés els robatoris a l’interior del vehicle amb un 41,41% i els robatoris de vehicles (-42,86%).

En els delictes en l’àmbit de la seguretat personal contra el patrimoni, el descens ha estat del 7,28% superant el global de l’RPMS que va ser del 4,69%. En aquest apartat, els fets relacionats amb el trànsit (alcoholèmia, accés de velocitat, negativa a fer-se les proves d’alcoholèmia) han baixat significativament un 20%. També ha disminuït els fets d’ordre públic (organitzacions criminals, desordre públic, atemptat contra un agent de l’autoritat), amb un 22,67%. Al contrari, els delictes contra la salut pública (drogues) puja respecte al 20913 un 30,08%.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Enguany, Al Carrer comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana

Viladecans presenta la trenta-cinquena edició del Festival Al Carrer

Del 5 al 7 de juliol, el municipi es transformarà en un escenari artístic totalment gratuït amb 36 companyies teatrals que presentaran 77 funcions
79

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix