Nova Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista a Cornellà

La seva funció serà fer tasques de sensibilització i promoció un Acord Ciutadà contra aquest tipus de violència.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista neix a Cornellà de Llobregat la Plataforma Ciutadana contra la Violència Masclista, que té com a objectius la coordinació de les propostes veïnals per millorar la sensibilització envers els maltractaments, la promoció de referents ciutadans que expressin de manera pública la tolerància zero i l’elaboració d’un Acord Ciutadà contra la violència de gènere. Aquest acte se suma a un seguit d’activitats en què participarà la ciutat al voltant d’aquesta data.

El CIRD

Durant 2013, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) va atendre 92 dones víctimes de maltractaments, gairebé un 25% més que l’any anterior, 60 de les quals era la primera vegada que s’apropaven al centre. La franja d’edat més nombrosa és entre els 30 i els 45 anys, el que mostra una tendència diferent a anys anteriors, on les dones eren més grans i el maltractament estava cronificat. També s’ha detectat com els casos de violència augmenten entre dones amb estudis universitaris, el que demostra que la violència masclista és transversal i afecta dones de diferents nivells d’estudis, classe social i procedència.

A més de les intervencions que s’han dut a terme des del CIRD, també s’han coordinat activitats de prevenció envers aquesta violència amb els més joves, realitzant tallers a través de l’entitat Tamaia als instituts de la ciutat. De fet, cada curs més 650 alumnes de Cornellà participen en aquestes activitats de prevenció i reflexió.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix