L'aigua puja un 2,47% en quinze municipis del Baix Llobregat

Així ho va aprovar el Ple del Consell Metropolità i que afectarà en la factura dels ciutadans que viuen en les localitats que reben servei de l’empresa Aigües de Barcelona.

Durant el Ple del Consell Metropolità de l’AMB es va aprovar la revisió de les tarifes d'aigua de cara al 2015 per als 23 municipis –dels quals quinze són del Baix Llobregat- que reben servei de l'empresa Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua SA. Les localitats baixllobregatines afectades són El Papiol, Pallejà, Begues, Torrelles de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Viladecans, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

A nivell global, les tarifes experimentaran un augment del 2,47%. Aquest augment és resultat d'aplicar la fórmula polinòmica de l'Acord Marc. El factor principal és l'augment del preu de l'aigua. Aquest preu està fixat per ACA-ATLL, que subministra l'aigua a les empreses distribuïdores. ACA-ATLL ha augmentat aquest preu en un 4,5%, de manera que, del 2,47% del total de l'augment de les tarifes, un 1,55% depèn d'aquesta decisió.

Altres factors que expliquen la resta de l'augment (0,92%) són:

- Creixement de l'IPC (que aquest any augmenta un 0,4%)

- Augment del preu de l'energia elèctrica, necessària perquè les empreses subministradores - puguin donar servei

- Augment del preu del combustible, una altra de les necessitats d'aquestes empreses

- Baixada del consum d'aigua per part de particulars. Durant el 2014, el consum ha baixat un 1%.

Avui també s'ha aprovat el Pla d'Inversions de 38,7 milions d'euros que Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua SA executarà durant el 2.015 realitzant millores en les instal·lacions metropolitanes cicle integral de l'aigua.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix