Augmenta la facturació dels creueristes a l’Aeroport de Barcelona-el Prat

Es va atendre un total de 15.491 usuaris i es va facturar més de 13.700 equipatges al Vestíbul Intermodal de la terminal T1 entre maig i octubre.

L'Aeroport de Barcelona-el Prat continua batent rècords. Aquest dilluns passat va finalitzar l'operativa especial de facturació de passatgers de creuers, que es realitza entre els mesos de maig i octubre, havent atès a un total de 15.491 usuaris. Els mesos de juny i agost van ser els de major activitat, amb 3.364 i 3.813 usuaris, respectivament.

Pel que fa a la xifra d'equipatges, es van processar 13.755 maletes, tornant a ser juny i agost els mesos de major moviment, el primer amb 3.029 equipatges i el segon amb 3.393, tots ells facturats en els catorze mostradors que l'aeroport té destinats en exclusiva per aquest tipus de passatgers al Vestíbul Intermodal de la T1.

Fa quatre anys

L'Aeroport de Barcelona-El Prat realitza aquesta operativa des de 2010 amb l'objectiu de facilitar el trànsit de tots aquells passatgers que arriben en vaixell i viatgen després en avió i, al revés, aquells que arriben en avió a Barcelona per posteriorment prendre un vaixell.

En el primer cas, els usuaris que arriben del port són atesos per les companyies Air France, British Airways, KLM i Iberia al Vestíbul Intermodal perquè puguin facturar les maletes i recollir la targeta d'embarcament en cas que sigui necessari.

D'altra banda, els passatgers que arriben a Barcelona amb avió i posteriorment prenen un vaixell, són atesos pels consignataris de creuers que realitzen el servei d'embarcament i dirigeixen els usuaris a les dàrsenes d'autobusos de la T1, des d'on els traslladen al port. En aquest àmbit, la companyia Intercruises ha gestionat l'operativa dels creuers Royal Caribbean i Celebrity Cruises, mentre que BC Tours s'ha encarregat de Norwegian.

Vueling, la novetat

Cal destacar que aquesta temporada la companyia Vueling s'ha sumat a la iniciativa i, de maig a setembre, ha realitzat la facturació dels passatgers especials de la companyia de creuers Pullmantur, operativa que ha suposat un 54% de l'activitat total pel que fa a passatgers de creuers.

Com cada any, l'aeroport català ha habilitat els filtres de seguretat de l'àrea de vols regionals -dic sud- i pont aeri -dic nord- per als passatgers que, després de facturar a la Intermodal, accedeixen a la zona d'embarcament.

Mobilitat reduïda

D’altra banda, l'operativa destinada a passatgers de creuers inclou també l'assistència a persones amb mobilitat reduïda (PMR). Al Vestíbul Intermodal hi ha un mostrador amb personal per atendre permanentment les demandes dels usuaris. El servei d'atenció a PMRs consisteix en l'acompanyament del passatger durant el procés de facturació i en els controls de seguretat, fins al seu seient a l'avió. A la seva arribada a la destinació, se l'ajuda a desembarcar i recollir el seu equipatge fins al punt acordat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix