L’Ajuntament de Sant Feliu crea un programa d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis i habitatges

La subvenció oscil·larà entre el 35 i el 50% del cost total de l’obra de millora, dependent del tipus d’obra.

Qualsevol persona que visqui a Sant Feliu de Llobregat té la possibilitat d’acollir-se, des d’avui, al programa d'ajuts a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i habitatges privats de la ciutat que promou l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge. L’objectiu és millorar les condicions d'habitabilitat dels edificis per garantir la seva seguretat i alhora augmentar la qualitat de vida de la ciutadania.

El programa atorga subvencions als edificis i habitatges que requereixin millores en algun d'aquests àmbits: conservació (rehabilitació de fonaments, façanes, cobertes, estructura, etc), millora de la qualitat i la sostenibilitat (instal·lació de sistemes o d'equips d'energies renovables), millora de l'accessibilitat (instal·lació d'ascensor, supressió de barreres arquitectòniques, etc.) i actuacions d'habitabilitat (adaptació per a persones amb problemes de mobilitat, rehabilitació energètica de l'habitatge, etc). Poden optar a les subvencions tots els edificis i habitatges de la ciutat baixllobregatina acabats abans de 1981, així com aquells que finalitzats en dates posteriors requereixen intervencions urgents, així com obres per millorar les condicions d'accessibilitat o d'eficiència energètica. En tot cas, almenys el 70 % dels habitatges han de ser el domicili habitual dels seus propietaris o arrendataris.

L’import

La quantitat econòmica de les ajudes varia en funció de l'actuació a dur a terme però la quantia màxima oscil·la entre el 35% i el 50% del cost total de l'obra de millora, depenent del tipus d'obra. Alhora, els habitatges ubicats al casc antic i als carrers de Santa Maria, Sant Josep i carrers de l'entorn podran gaudir d'un ajut addicional del 10% per estar inclosos en la zona delimitada per l'Ajuntament com d'especial interès.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix