Torna a pujar l’atur a l'agost en el Baix Llobregat

Més de 1.300 persones es van quedar sense feina el passat mes.

Després d’uns quants mesos en línia descendent, el nombre d’aturats a la comarca ha tornat a pujar i se situa en 64.583 persones, és a dir, una taxa del 15,2% de la població potencial per treballar. I és que a l’agost, com ja és tradicional, l’índex puja i, enguany, ho ha fet amb un total de 1.338 persones (+2,1%). Amb aquestes dades, el Baix Llobregat continua per sobre de la mitja metropolitana (14,8%) i catalana (14,5%).

Les úniques poblacions que han trencat la mala dinàmica han estat Begues, Castellví de Rosanes, El Papiol, Sant Climent de Llobregat i Torrelles de Llobregat. Sant Just Desvern, amb un 8,7% de taxa d’atur registrat, segueix sent el municipi amb menys aturats, seguit de Begues (9,8%) i Collbató (9,9%).

Patacada de Cornellà i Castelldefels

Agost no ha estat gens bo per a Cornellà de Llobregat i Castelldefels. Les dues ciutats baixllobregatines han tingut unes dades molt negatives tot i l’esforç per lluitar contra l’atur. Cornellà amb 131 persones i Castelldefels, amb 125, ha experimentat el creixement més fort el nombre d’inscrits, seguides de prop per Sant Boi de Llobregat (110) i Esparreguera (119), que a més a encapçalat el rànquing de les poblacions amb un percentatge més alt del mes (5,5%). Per tants per cent, Sant Vicenç dels Horts, amb un 20%, continua al capdavant dels municipis amb un índex d’atur més alt, seguit de Martorell (18%) i Esparreguera (17,9%).

D’altra banda, si comparem el mateix mes amb de l’any passat (2013) hi ha hagut un descens del 6,6% (-4,598 persones).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix