El nou accés de l’autopista a Viladecans arriba a la recta final

Al llarg de 13 mesos s’ha construït un viaducte de 180 metres de llargada i 18 d’amplada sobre el futur sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany.

Es compleix un dels darrers passos d’obres del nou viaducte que comunicarà l’autopista C-32 amb el nucli urbà de Viladecans, a través de la sortida 52 (Viladecans Sud). Ahir es va realitzar la prova de càrrega del pont amb la participació de 22 camions per confirmar la solidesa de la nova infraestructura viària que substituirà la que es va fer l’any 1992. Durant els tretze mesos d’obres aquest accés ‘Viladecans Sud’ de l’autopista C-32 ha estat tancat. La reobertura, i per tant l’entrada en ús del nou viaducte, està prevista per a la primera quinzena de setembre, en una data encara per concretar. La seva construcció, dissenyat pel despatx d’enginyeria de Manuel Reventós, era imprescindible per a la urbanització del futur sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, sobre el que passa aquesta estructura.

Tres pilars

El viaducte, sustentat per tres grans pilars, té 180 metres de llargada i 18 d’amplada i es troba a 12 metres d’alçada sobre el terreny del sector de Ca n’Alemany. Per construir-hi el nou accés, a més del viaducte s’han fet altres quatre ponts de petites dimensions sobre els carrers del futur sector d’activitat econòmica, amb els quals també estarà connectat quan estigui urbanitzat. Pel que fa al disseny del viaducte, l’autor del projecte s’ha inspirat en la forma de les aus, tan presents en el paisatge del delta. Concretament, la superfície del taulell que forma ones o el perfil de les piles que suporten el pont simulen la silueta d’un milà reial volant.

Primera fase

La construcció del viaducte ha format part de la primera fase d’urbanització del futur sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, un espai estratègic per a l’economia del Baix Llobregat. Les obres del sector, realitzades per una UTE entre les empreses ACSA, Aqualogy i Rubau, han comptat amb la participació de 85 empreses, 8 d’elles de Viladecans. A Ca n’Alemany s’instal·laran el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l’empresa Desigual, així com un centre comercial outlet promogut per l’empresa Neinver. A més, hi ha altres catorze parcel·les en comercialització per a diferents activitats econòmiques.

A partir de l’octubre s’iniciarà una nova fase d’urbanització del sector, que culminarà la seva transformació l’any 2017. Aquesta actuació produirà algunes afectacions al trànsit a la carretera de la Vila de Viladecans per a la seva ampliació i la creació de nous accessos al futur sector econòmic.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix