Arriba la Festa Major d’Estiu 2014 de Castelldefels

Lorenzo Quinn serà l’encarregat de fer el pregó de l’edició d’enguany (20 h, Plaça de l’Ajuntament).

Castelldefels celebra, des del 14 i fins al pròxim 17 d’agost, la seva Festa Major d’Estiu 2014. Com ja és tradicional es tornaran a omplir les places i els carrers d’esport, de música i ball, de cultura i tradició, de màgia, de gastronomia, de revetlles… Un ampli ventall d’activitats obertes per a tots els castelldefelencs i castelldefelenques i, naturalment, obertes a la resta de la comarca.

L’encarregat enguany de fer el pregó, que iniciarà la Festa Major serà Lorenzo Quinn (dijous 14, 20 hores, Plaça de l’Ajuntament). Escultor de reconegut prestigi internacional ha exposat en les més importants Galeries d’Art i Museus de tot el món. Ha realitzat obra monumental per a diverses ciutats, prestigioses empreses i importants col·leccionistes d’art. Per a Quinn, l’escultura és principalment un art de comunicació, un medi mitjançat el qual aconseguir el seu objectiu d’ajudar a la gent a evolucionar en valors com la tolerància, la comprensió i l’harmonia.

Tot i que avui s’iniciarà oficialment la Festa Major d’Estiu 2014, diverses activitats que formen part del programa ja es van celebrar fa uns dies. És el cas de l’Assaig obert de la colla castellera de l’Agrupació de Cultura Popular, la representació de la “Llegenda del Gar-i-Got al Parc de la Muntanyeta, i des d’11 fins al 14 d’agost s'està celebrant la Jornada de portes obertes del Castell.

 

PROGRAMA FESTA MAJOR D’ESTIU 2014

 

Dijous 14

09.30 h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, a la Pl de l’Església.

D’11 a 13,30h La Festa d'Aigües! Vine a jugar amb nosaltres!De la mà d'Aigües de Barcelona podràs divertir-te amb jocs d'aigua per a tota la família. Adreçats a nens d'entre 0 i 12 anys, a la Plaça de l’Església. T'hi esperem!

13.00 h Entrada dels gegants de Castelldefels l’Arnau i la Jordana, i els barons de l’Eramprunyà, el Jaume i la Constança, i el Dragut i l’Otxalí, a la pl. de l’Església.

19.30 h Arribada dels grallers a la pl. de l’Església, des de la pl. de l’Estació per l’av. Santa Maria, amb la participació de:

L’Associació Amics del Sac i el Flabiol de Vilanova i la Geltrú, la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de l’ACPCi l’Escola de Grallers de l’ACPC.

20.00h Lectura del pregó a càrrec de Lorenzo Quinn.

20.30 h Cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la Colla de Gegants de Castelldefels, la Colla de Gitanes, el Grup de Cintes, el Grup de Panderos i el Grup de Panderetes, la Colla Jove de Bastoners de l’ACPC, els Castellers de Castelldefels i les Colles de Ball de Bastons de Les Roquetes, i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, c/ Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

A continuació ball de diables, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, a la pl. de l’Església.

22.30 h Gran concert de festa major amb el grup Efecto Mariposa, al parc de la Muntanyeta.

24.00 h Espectacle-ball per a tota la família, amb l’orquestra Elèctric Pop Orquestra. Aquesta orquestra reinventa el concepte clàssic d’orquestra, amb versions passades a ball, a la pl. de l’Església.

 

Divendres 15

08.00 h Matinades pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Grallers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de:

La Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla de Grallers de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

09.30 h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, a la Pl de l’Església.

De 09.30 a 14.00 h. XIV Torneig d’escacs de Festa Major. Partides ràpides al Parc de la Muntanyeta. Trofeus per als primers classificats per categories. Bases del torneig: www.ajedreznd.com. Inscripcions: fins el 12 d’agost a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

11.00 h Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

12.00 h Processó pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels,amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de l’església Santa Maria, c/ 11 de Setembre, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

12.00 h Revolució, espectacle d’animació infantil amb escuma, amb el grup Pentina el Gat, al c/ Bisbe Urquinaona 17-19, davant de la biblioteca Central.Es recomana portar roba de recanvi o banyador.

18.00 h Misa rociera a l’església de Santa Maria, amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

18.00h Plantada de castells a càrrec de la Colla Jove de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca, els castellers de Roquetes, la Colla Jove de Sitges i els Castellers de Castelldefels, a la pl de l’Església.

21.00 h Concert de tarda-nit amb l’orquestra internacional Maravella, a la pl de l’Església. Orquestra guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, els Premis Arc, i el premi “La Blanca”.

00.30 h Gran ball de gala ambl’orquestra internacional Maravella a la pl de l’Església.

 

Dissabte 16

09.30 h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, a la Pl de l’Església.

12’00h Espectacle infantil Els secrets de Mr Stromboli, un firaire molt especial, un xerraire venedor d’elixirs miraculosos que recorre pobles i fires presentant els seus invents, al c/ Arcadi Balaguer, cantonada amb la Pl de l’Església.

18.30 h Espectacle familiar Tap Story Tour a càrrec de Clac&Roll. Espectacle que ens narra, de forma amena i divertida, la història del claqué. Espectacle molt visual, amb mim, clown i claqué. Per a públics de 4 a 90 anys!, al parc de la Muntanyeta.

19.00 h Taller de country a càrrec del grup Castelldefels balla country, al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 (espai davant la biblioteca Central).

20.30 h Porta de l’Infern a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i

20.45h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de:

Diables de: Colla diables Guspires de Sants. (Adults)

Diables de Vandellòs (Adults i infantils)

Diables de Castelldefels (Adults i infantils)

Dracs: Drac Loki de Sants

Drac Lo Boc de Vandellòs

Drac Gar-i-Got de Castelldefels

Timbalers de Sant Boi.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

22.30 h Cantada d’havaneres a càrrec del grup Ultramar,i rom cremat, al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 (espai davant la biblioteca Central).

24.30 h Actuació de l’orquestra La loca histéria, que presenten un espectacle multicolor, que combina música amb elements teatrals, a la pl. de l’Església. Orquestra nominada als Premis ARC 2013 al millor grup de versions.

 

Diumenge 17

09.30 h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, a la Pl de l’Església.

D'11 a 14 h Tallers infantils per als més menuts de la casa (de 0 a 5 anys). Ludoteca, Espai Bebès, circuit d’aventura i construccions,  al c/ Arcadi Balaguer, cantonada amb la pl. de l’Església. Tallers patrocinats per la Coordinadora de Firaires.

19.00 h Espectacle de circ Transhumant, per a tots els públics, al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 (espai davant la biblioteca Central). Premi al millor espectacle de carrer a la Fira de teatre de Castilla i Lleó el 2013.

19.30 h Ballada de Sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la pl. de l’Església.

22.00h Actuació de fi de festa amb el grup legendari Los Diablos, a la Pl de l’Església.Un dels conjunts més populars, de més vida musical d’Espanya i associats a la Cançó de l’Estiu pels seus èxits comercials dels anys 70.

00.00h Focs artificials a la pl. de les Palmeres, pg. Marítim-carrer 17.

  • De 23.00 a 01.30 h hi haurà servei continu d’autobusos gratuïts des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/Santiago Rusiñol cantonada c/Pintor Serrasanta i pg. de la Marina cantonada c/17.

 

ACTIVITATS ESPORTIVES

Divendres 15

19.30 h. Partit de fútbol entre la Unió Esportiva Castelldefels i RCD Espanyol B,  al Camp Esportiu de Can Vinader.

Diumenge 17

20.00 h Partit de futbol entre Unión Deportiva Vista Alegre  i Unió Esportiva Castelldefels, al Camp esportiu de la UE Castelldefels.

Dissabte 16 i Diumenge 17

12 i 19h Torneig Internacional de Bàsquet amb els equips Participants George Macson (NCAAI), USA Touloges (Francia), Europen Basketball Academy i BBA Castelldefels, al poliesportiu de Can Vinader.

 

ALTRES ACTIVITATS

Fira d’atraccions

Del 13 al 17 d’agost, ambdós inclosos

Organització: Coordinadora de Firaires

Plaça Teresa Claramunt

 

L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 03,00h de la matinada

 

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix