El contracte de neteja viària i recollida de residus de Castelldefels continua sense solució

El govern municipal del PP considera una “maniobra electoralista de l’oposició deixar deserta la licitació” mentre que el PSC parla de “prepotència i falta de diàleg de l’alcalde”.

El Ple de l’Ajuntament de Castelldefels va acordar, a proposta del grup municipal socialista i els altres grups de l’oposició, declarar deserta la licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus de la ciutat. Aquesta decisió es pren després que l’alcalde del PP hagi intentat aprovar fins a tres ocasions la licitació del contracte, sense èxit.

Segons un comunicat, el PSC de Castelldefels qualifica la situació que s’ha creat de “prepotència i la falta de diàleg de l’alcalde”. A més, els socialistes recorden que fins i tot va amenaçar de portar als tribunals als membres dels grups de l’oposició per votar en contra de la licitació, en una demostració de tarannà autoritari que “tot i que no és nou, no deixa de ser preocupant”. La seva portaveu, María Miranda ha manifestat que “ens congratulem d’haver fet el correcte el defensa dels interessos de Castelldefels.”

Segons el PSC de Castelldefels, el grup municipal havia demanat a l’alcalde que comencés el procés des de zero després que detectés incompliments dels plecs. Aquesta va ser una de les raons per les quals el grup socialista va votar en contra de la proposta del govern municipal del PP. Una altra de les raons amb més pes, segons el PSC, és que no estava garantida la continuïtat dels treballadors i les treballadores que actualment presten el servei ni tampoc les seves condicions laborals. Més de 12.000 persones van signar un manifest de suport als treballadors. “Volem que es garanteixin els llocs de treball i les actuals condicions laborals durant tota la vigència de la concessió”, explica Miranda. D’altra banda, el PSC de Castelldefels considera que la contracta suposaria pagar pràcticament el mateix que es pagava fins ara a canvi d'un pitjor servei, ja que es redueixen la freqüència del pas dels vehicles i la presència d'operaris de la neteja.

Informe jurídic

L'Alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha sol·licitat un informe jurídic per saber les conseqüències de declarar desert el concurs. Sobre la base d'aquest informe, el govern municipal del PP prendrà les decisions pertinents. Segons un comunicat del mateix consistori “el govern lamenta aquesta maniobra dels grups de l'oposició perquè neguen als veïns de Castelldefels la possibilitat de tenir un sistema de neteja molt més avançat i eficient, menys costós i menys contaminant, i que ja funciona amb èxit en altres ciutats on, precisament, governen els partits que a Castelldefels estan en l'oposició”. A més, el govern local creu que “és una falta de respecte a l'intens treball que s'ha realitzat durant dos anys tant pels tècnics de l'Ajuntament com de la Diputació. Amb aquesta actitud, demostren estar més interessats en els seus propis objectius electoralistes que en l'interès general de tots els ciutadans de Castelldefels.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix