L’Aeroport Barcelona-el Prat tindrà una llançadora que connectarà la T-1 i Sants

El Govern de la Generalitat i Foment han tancat l’acord, es farà mitjançant el tren i la construcció podria ser mixta (públic i privat).  

La Generalitat de Catalunya i el Govern han arribat a un acord per connectar, amb una llançadora, la terminal T-1 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat amb l’Estació de Sants (Barcelona) mitjançant el tren. El projecte seria amb iniciativa privada, que completaria les obres d’accés a la T-1 i, de fet, ja hi ha operadors privats que han mostrat el seu interès.

Aquest tren unirà la terminal T-1 amb Sants en uns 19 minuts, i amb el Passeig de Gràcia, en 25 minuts. En un futur es preveu que aquesta connexió es prolongui fins a la futura estació de l’AVE a La Sagrera.

Segons una entrevista concedida a l’agència EFE, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha dit que “Foment ha donat per bons els números i només falta que si treu a concessió l’obra o l’obra i l’operació de la gestió ferroviària”. Aquesta darrera opció és la preferida per la Generalitat, que considera que aquesta connexió seria rendible al preu d’uns 6 euros el bitllet. D’altra banda, el conseller pensa que l’ideal seria que es pogués crear una UTE (Unió Temporal d’Empreses) que completés l’obra ferroviària entre Sants i la T-1, i després posés els trens amb una llançadora cada 15 minuts.

Precedents

Cal recordar que fa més d’un any, el conseller va presentar la proposta al Ministeri de Foment per connectar la T-1 de l’Aeroport de Barcelona-el Prat amb el centre de la ciutat comtal mitjançant una llançadora que arribaria a les instal·lacions aeroportuàries l’any 2017, amb un pressupost de 217 milions d’euros en una operació públic i privada mitjançant el tren. Un servei que solucionaria la forta demanda de passatgers que es desplacen entre els dos punts de destí.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix