Castelldefels celebra les Festes de Mar aquest cap de setmana

Hi ha previst un ampli ventall d’activitats lúdiques i culturals durant tres dies.

Amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners, Castelldefels celebra una de les festes més emblemàtiques dins del seu calendari, les Festes del Mar. Del 18 al 20 de juliol hi ha previst un ampli programa d’activitats relacionades amb el mar i la platja. El calendari d’activitats previstes és el següent:

Divendres 18

Divendres a la tarda es realitzarà la primera activitat del cap de setmana. Serà a la Biblioteca, a la Platja Carme Romaní, l’Hora del Conte amb la lectura de Splash!!! a càrrec de Blai Sanabre. A les 22 hores, l'activitat es trasllada al solar del passeig Marítim 161-163 amb una nova edició de la Mostra de Rock local “Sona Festival” organitzada per l'associació de músics SONA amb el suport de l'Ajuntament. Aquest any el cartell el conformen Reversion (classics, rock i pop espanyol), Guillem Riera (pop-rock català) i Malaguitarra (rumba).

Dissabte 19

Se celebrarà el ja tradicional torneig 4x4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo que enguany arriba a la seva quinzena edició; el Mercat del Mar (18–24 h), amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al passeig Marítim entre els carrers 11 i 15; i l'emblemàtica representació Desembarcament de Pirates a la platja, a la zona del carrer 11 (20 h), precedit d'una Cercavila de Pirates amb els actors i figurants que hi participen i que sortirà de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar al lloc del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l'escola de teatre musical de Castelldefels TodoporqueRías–Performing Arts. Posteriorment se celebrarà una Sardinada popular al passeig marítim amb el carrer 11 (21.15 h) organitzada per l'Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials al Parc del Mar (23.30 h) i el concert-ball amb l'orquestra Gira-Sol (23.45 h) al solar del passeig Marítim 161-163.

Diumenge 20

A la plaça de les Palmeres tindrà lloc un taller de Country a càrrec de Castelldefels Balla Country (11.30 h), i un espectacle itinerant de música i esquetxos teatrals amb La Banda Forània (19 h). Aquest any, a més, participen els Castellers de Castelldefels que, acompanyats dels Castellers del Maresme, actuaran a les 19.30 h al passeig Marítim entre els carrers 15 i 16. A les 20 h, es podrà gaudir del tradicional Concert de l'Associació Musical de Castelldefels a l'Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou). El cap de setmana es tanca amb “Els cremats en concert” (21.45 h), havaneres, cançó de taverna i sons cubans amb el tradicional repartiment de rom cremat.

Processó de la Mare de Déu del Carme

Ahir dimecres, dia de la Mare de Déu del Carme es va fer la Missa solemne en honor a la patrona a l'església de Can Bou i, a continuació, la tradicional Processó, pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels; i coordinada pel senyor León, comodoro del Club Marítim Castelldefels.

D’altra banda, el passat 14 de juliol es va fer a la Biblioteca a la Platja Carme Romaní un taller d'il·lustració “Pirates a l'abordatge” a càrrec de Núria Membrado d'Exprimenta Art.  

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
153

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix