L’Hospital Sant Joan de Déu compta amb quatre unitats de referència estatal

El Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut el considera com un dels més importants de l’Estat.

Els centres, serveis i unitats de referència (CESUR) són unitats que concentren tots els casos de patologies poc freqüents que necessiten cures molt especialitzades. El Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha designat tretze nous serveis de referència estatal, cinc dels quals formen part d’hospitals del sistema sanitari públic català. S’ha designat la unitat integrada de l’Hospital Clínic i l’Hospital de Sant Joan de Déu com a unitat de referència en malalties tropicals importades; l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i la unitat integrada de l’Hospital Clínic i l’Hospital de Sant Joan de Déu, en malalties metabòliques congènites; l’Hospital de Sant Joan de Déu i la unitat integrada de l’Institut Català d’Oncologia i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, en síndromes neurocutànies genètiques, i la unitat integrada de l’Hospital Clínic i l’Hospital de Sant Joan de Déu en malalties rares, que impliquen trastorns del moviment. En el moment que es publiqui al BOE esdevindran unitats de referència.

Els CSUR del Sistema Nacional de Salut (SNS) tenen per objectiu garantir l'equitat en l'accés a una atenció sanitària de qualitat, segura i eficient de les persones amb patologies que, per les seves característiques, necessiten cures de nivell d'especialització elevat i que requereixen concentrar els casos que cal atendre en un nombre reduït de centres per tractar-se de patologies de prevalença molt baixa.

El CISNS és l’òrgan encarregat de designar serveis de referència, de fixar el nombre necessari dels serveis i d’establir-ne la ubicació estratègica dins del territori. El procés comença en el Comitè de Designació, que proposa les àrees de coneixement sobre les quals cal actuar i les patologies, tècniques, tecnologies i procediments (PTTP) que haurien de ser tractats en unitats de referència, i també fa la proposta de designació de centres, serveis i unitats de referència.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix