Anar al riu Llobregat des de Sant Feliu serà molt més fàcil

S’inaugura diumenge la remodelació del camí d'accés al riu que ha permès recuperar una superfície de prop d’11.000 m2 compresa entre el parc del Llobregat i la cruïlla de sota de l’autopista B-23.

A més de renaturalitzar l'espai, l'actuació ha suposat la millora de la connexió entre la zona urbana i l'espai fluvial, amb l'objectiu de potenciar el marge del riu com una zona de passeig per a vianants i ciclistes. L'actuació ha suposat també la millora de la vegetació de la zona, amb la plantació d'arbres, arbustos i plantes. Les espècies vegetals utilitzades són autòctones amb la finalitat de garantir una bona adaptació i conservació.

Gairebé un any de treballs

Els treballs, que es van iniciar al setembre de 2013, han permès actuar en una superfície de prop d'11.000 m2 compresa entre el parc del Llobregat i la cruïlla de sota de l'autopista B-23. Les obres han suposat la restauració del terra i s'ha millorat el paviment existent en el pas que hi ha sota el carrer del Pla i que va fins a l'autopista. El camí inclou una part del paviment tractat amb petites pedres pintades de color verd que identifica la zona destinada al pas de vianants i ciclistes. En el pas del carrer del Pla també s'han posat punts de llum per fer més agradable i segur el passeig. A més, s’ha construït una rampa al carrer de Sant Josep que permet l’accés directe al camí del riu. D'altra banda, al llarg del camí s'han habilitat zones de descans, amb bancs de fusta i altres elements de mobiliari urbà que es troben en el marge esquerre de la riera de la Salut. Passat el pas per sota de l'autopista hi ha una zona d'estada que ofereix una visió completa del riu.

Properament es col·locaran elements amb informació sobre el paisatge fluvial que incorporaran codis QR perquè la ciutadania pugui consultar a través del telèfon mòbil més informació sobre el recorregut fluvial.

Finançament

El projecte, redactat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha tingut un cost de 364.114 € i ha estat finançat al 50% entre el Fons Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i l'Ajuntament. L’acte d’inauguració es farà aquest diumenge 15 de juny, a les 12 h, on hi ha previst la presència de les autoritats municipals, encapçalades per l'alcalde, Jordi San José, que faran un recorregut per la zona recuperada, en un acte obert a la ciutadania.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix