Nou lliurament benèfic de la collita de l’Hort Solidari

Mossos d’Esquadra, Policia Local i Bombers a Sant Boi de Llobregat participen conjuntament des de fa un parell d’anys, on els productes són distribuïts entre la gent més necessitada del municipi.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb la participació de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat, de Bombers de la Generalitat i d’Unió de Pagesos, van realitzar ahir un nou lliurament de productes agrícoles cultivats en l’Hort Solidari que impulsen conjuntament els cossos de seguretat i d’emergències locals. En total es van lliurar 200 quilos de cols, que s’afegeixen als més de 800 enciams i 500 quilos de faves que s’han lliurat durant aquest any, amb la finalitat de ser distribuïdes entre la gent més necessitada de la ciutat baixllobregatina.

Cristina Manresa, Comissària Cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, va ser la persona que va plantejar la idea i que avui ja és una realitat consolidada. “A Viladecans tenia un hort i vaig pesar que es podia fer alguna cosa semblant amb la complicitat d’altres cossos de seguretat i d’emergències. Va haver la possibilitat de fer-ho a Sant Boi de Llobregat, ja que en Josep Tort ens va oferir la cessió del terreny”. Des de les hores “fem aquesta tasca social tots plegats i, a més, ens serveix per tenir un indret per reunir-nos i fer trobades anuals i de celebració d’algun fet”. Manresa també indica que “a més de col·laborar en Josep Tort, comerços i indústries també hi participen”. La comissària espera que aquesta iniciativa hi puguin participar altres col·lectius com per exemple “els interns del psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat o el col·lectiu de nens i joves amb problemes d’integració social.”. Manresa, a més, indica que “des que tenim l’hort entenem molt més els problemes que pateixen els pagesos al Baix Llobregat, no només pels temes de seguretat sinó també a l’hora del seu treball diari”.

D’altra banda, Manuel Pérez, sotsinspector de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat, explica que “han estat moltes les collites que em lliurat per a una finalitat solidària per a la gent més necessitada. Esperem que en un futur hi hagin més col·laboradors.”

Cessió i vuit collites

L’hort solidari ocupa un terreny de 3.000 m2 on durant els quasi dos anys des que es va iniciar l’activitat s’han conreat enciams, escaroles, apis, carabassons, bledes, porros, cogombres, pebrots, tomàquets, albergínies, cebes, faves, cols, coliflors i alls. Totes aquestes verdures han estat conreats per Mossos d’Esquadra, Policies Locals i Bombers, en el seu temps lliure. L’expresident del FC Santboià i propietari del terreny, Josep Tort, explica que “em van proposar aquesta idea i com que no estava conreada em va semblar una bona idea, ja que tenia una finalitat solidària” . Tort, a més de cedir el terreny, es fa càrrec de tots els impostos i el cost de l’aigua.

Des de l’inici del conreu de l’Hort Solidari, l’agost de 2012, ja s’han lliurat vuit collites de diferents productes agrícoles a entitats benèfiques per a una distribució social. La primera va ser lliurada a Càritas de Sant Boi mitjançant el seu col·laborador Agustí Pitarch i, el lliurament de la collita de cols el distribuirà Aliments Solidaris, un agrupament local, on també s’inclou Càritas, de les diferents entitats i associacions que desenvolupen la seva tasca en el marc del suport social amb els més necessitats. Pitarch comenta que “vam començar fa un parell d’anys amb seixanta famílies, i actualment ajudem a vuitanta-cinc” i afegeix que “aquesta iniciativa és de deu. Els estem molt agraïts”.

D’altra banda, també cal destacar l’important ajut amb què els voluntaris han comptat durant tot aquest temps de funcionament de l’hort solidari per part de Lluís Parés, representant de Política Territorial de la Unió de Pagesos i vicepresident del Parc Agrari, que els ha assessorat i indicat en tot moment com conrear la terra, què i quan plantar i també el moment òptim per fer la collita.

Paral·lelament a l’obtenció de productes agrícoles, també continuen les accions adreçades a compartir les experiències obtingudes de la gestió de l’Hort Solidari de Sant Boi de Llobregat i, dintre d’aquestes, el passat 15 de maig en el marc de l’agenda d’activitats de la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de la mateixa ciutat, el sotscap de la comissaria de Sant Boi de Llobregat va participar en la presentació del llibre “Un hort per ser feliç” de l’escriptor Marc Estévez, on va explicar als assistents com es va iniciar el projecte de l’Hort Solidari de policies i bombers, quines varietats es conreen, com s’autogestiona i quina és la finalitat última de tota la producció.

Redacció / Foto: Marçal Fontanals

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix