Augmenten les intervencions de l’Agent Tutor d’Esplugues

Enguany han estat en seixanta-set casos, una vintena més que en el curs anterior.

L’Agent de Prevenció en Hàbits de Risc d’Esplugues, conegut com a Agent Tutor, ha intervingut en la resolució de seixanta-set casos als centres de secundària i primària, públics i concertats, en els quals ha estat present durant el curs 2013-14. Manel Muñoz, l’agent de la Policia Local que enguany ha incorporat les escoles al seu àmbit de treball després dels bons resultats aconseguits als instituts, ha incrementat el nombre d’actuacions en més d’una vintena respecte al curs anterior (45 intervencions). Aquest augment evidencia, en opinió de l’alcaldessa, Pilar Díaz, “que cada vegada hi ha més confiança en aquesta figura, per part del professorat, l’alumnat i els pares i mares, i que l’Agent Tutor, implantat com a projecte pioner per l’Ajuntament d’Esplugues l’any 2009, s’ha consolidat com a referent en la resolució de problemes en els centres.”

La població d’alumnes que té accés a l’Agent Tutor –per mitjà d’un número de telèfon, una adreça electrònica de correu i bústies a les escoles i els instituts– ascendeix a 500 infants i joves. També la resta de la comunitat educativa pot sol·licitar-ne la intervenció. Durant aquest curs, quatre famílies s’han posat en contacte amb l’agent per qüestions diverses. Així mateix, els equips directius dels centres han valorat molt positivament el projecte.

Accions formatives

A més de les visites periòdiques als centres i l’atenció directa en els casos en què es requerit, l’Agent Tutor d’Esplugues també promou activitats de formació adreçades als joves. Entre elles, la setmana passada va tenir lloc a l’Institut La Mallola una xerrada sobre ciberassetjament, a càrrec dels psicòlegs de Psicosedna Beatriz Rodríguez i Imad Samadi. Prop d’un centenar d’alumnes de 3r d’ESO van assistir a aquesta activitat, una experiència pilot que podria incloure’s a l’oferta del Programa d’Activitats Escolars Complementàries (PAEC) del curs vinent.

S’hi van abordar temes com la relativització de la intimitat a les xarxes socials, la importància de l’empatia o el paper passiu però decisiu dels espectadors en els casos d’assetjament. Especialment, en una societat com la catalana, en la qual 8 de cada 10.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix