El voluntariat del Prat tindrà el seu reconeixement

En un acte que se celebrarà avui al migdia al Teatre Modern es vol agrair la participació de les persones voluntàries que s'impliquen en diverses entitats de la ciutat.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat i diverses entitats de la ciutat organitzen avui dissabte un acte de reconeixement al voluntariat, amb la voluntat d'agrair la participació de les persones voluntàries que s'impliquen en la tasca de diverses entitats i projectes ciutadans. L'acte se celebrarà al Teatre Modern, a partir de les 12 h, i constarà de diferents intervencions. Una de les més destacades serà la xerrada "Voluntariat: implicació i compromís", a càrrec de Manel Pousa (Pare Manel). També s'hi projectarà un vídeo que reconeixerà la tasca del voluntariat al Prat, amb imatges i entrevistes sobre diferents projectes i àmbits del voluntariat que actualment es desenvolupen al municipi.

Alguns àmbits i exemples de voluntariat són els següents: A l'àmbit social, al Punt Solidari de la Creu Roja, el reforç escolar de SAO o la formació d'adults de CPS Francesc Palau; àmbit ambiental a través del CRAM per donar suport en l’activitat diària de l’entitat o al Consorci del Delta, que realitza projectes com plantacions, recuperació de fauna protegida, censos d'aus, recollida de residus a les platges, etc...; àmbit esportiu, a través d’activitats puntuals com la cursa o la volta ciclista, o ara mateix el campionat de tennis taula adaptat que tindrà lloc a finals de juny a l’Estruch; àmbit de la cooperació, col·laborant a una de les entitats o en accions puntuals, ara mateix, com el Sopar Solidari per al projecte "Salut i educació a Madagascar: un país llunyà, una realitat propera"; àmbit comunitari o cívic, a través de les associacions veïnals o les Parelles Lingüístiques del CCAR; àmbit cultural, participant en alguna de les entitats de cultura tradicional, a les parelles lingüístiques del Consorci de Normalització Lingüística entre d'altres i àmbit educatiu, implicant-se en un AMPA, al projecte de lectura Lecxit o a una entitat de lleure.

El Punt del Voluntariat del Prat, ubicat a Cases d'en Puig-Serveis de Ciutadania- es va iniciar l’any 2011, amb l'objectiu de potenciar la participació i implicació ciutadana, enfortir el teixit associatiu del municipi i potenciar la cohesió social. El Punt del Voluntariat fa de pont entre el teixit associatiu i les persones interessades en fer de voluntaris/es. Identifica, amb les entitats, els projectes on es necessiten voluntaris i fa crides a la ciutadania no associada a la que convida a participar i implicar-se. En algunes ocasions es busquen voluntaris per activitats puntuals o campanyes, d'acord a les possibilitats de compromís de cada persona, però sempre promovent un voluntariat transformador, que suposi un creixement tant per la persona voluntària com pel projecte on s'implica. Actualment hi ha 390 persones que participen en els més de 40 projectes de voluntariat com els exposats anteriorment. Cal tenir en compte, però, que a la ciutat hi ha unes 1.700 persones implicades en diferents entitats i associacions. En total sumen unes 2.000 persones voluntàries entre 16 i 82 anys (70% dones / 30% homes).

Redacció / Foto: Sergi Ramos

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix