Restauradors i pagesos del Baix Llobregat promocionen els seus productes

La seu del Parc Agrari va acollir una nova acció de la campanya gastronòmica “Els sabors de l’Horta 2014”.

Dimarts passat es va celebrar una nova acció, organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, de la campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta 2014”, on els restauradors i els pagesos de la comarca van ser els grans protagonistes. Un total de vint-i-cinc mitjans de comunicació, entre bloggers gastronòmics principalment i premsa general i especialitzada, van degustar les propostes culinàries que van elaborar per a l’ocasió disset restaurants: Follia, El Palau Vell, Major Trenta-sis, El Mirador de Sant Just, Plats, El Diván de los Sentidos, Marimorena, Sinfonia (Hotel Sallés Ciutat del Prat), El Petit Bonet, La Lluna en un cove, Cal Mingo, Públic, L’Àpat, Hotel Can Rafel, La Masia –Acadèmia Sánchez Casal, Sagristà, El Petit Bonet. Una de les novetats va ser que els restauradors van acompanyar i viure l’experiència amb els mitjans de comunicació des de l’inici de la jornada.

Presentació i passejada

La Masia Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, va ser el punt de trobada d’aquesta jornada. Maria Miranda, Consellera del Consell Comarcal i Raimon Roda, Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, van presentar les noves aplicacions “El Rebost de Barcelona” i de Turisme del Baix Llobregat, i els primers passos que es fan en realitat augmentada en els seus canals de comunicació. A continuació, els assistents van fer un petit recorregut en bicicleta per conèixer de prop alguns dels atractius camps del Parc Agrari del Baix Llobregat i els cultius de temporada.

Acte seguit es va tornar a Can Comas on tots els assistents van poder tastar diferents batuts liquats de fruita i verdura de la mà de Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica, i d’alguns restaurants de la campanya Sabors de l’Horta. Aquí, els esperava el pagès Pere Tugas que es dedica a l’agricultura tradicional, per explicar amb detall les característiques dels conreus del parc.

Concurs d’amanides

L’experiència gastronòmica va continuar amb una activitat que va consistir en un concurs d’amanides. Un altre grup de restauradors de la campanya Sabors de l’Horta va liderar cada grup per asessorar-lis en l’elaboració de la millor amanida, havent un grup guanyador final, seleccionat pels propis restauradors. I finalment, la jornada va acabar amb una nova activitat gastronòmica, tant atractiva com experimental, on l’habilitat i bon cuinar va continuar sent dirigida pels restauradors.

Cuina local i de temporada amb productes KM0

Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productors d’una variada gamma d’hortalisses i fruites gràcies a la fertilitat dels seus sòls, el seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat. Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra. La campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta del Baix Llobregat” recull l’oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el producte KM0, i amb una imatge més fresca i atractiva pels comensals.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix