Tornen els educadors cívics a Cornellà de Llobregat

Difondran les normes de convivència i l’ús adequat dels espais públics així com la detecció i el primer contacte amb infractors.

Per segon any consecutiu i dins la campanya “Cornellà pel Civisme” de l’Ajuntament de Cornellà, tres parelles d’educadors cívics recorreran el municipi per a promoure el bon ús de l’espai públic. Aquestes sis persones tenen com a missió informar els ciutadans de les normes de convivència i civisme, a més d’ajudar a identificar els infractors de les ordenances municipals, realitzar la detecció de conflictes a l’espai públic i donar a conèixer el projecte Patis Oberts, que facilita la pràctica esportiva dels més joves.

Aquestes tasques les desenvoluparan durant els mesos d’estiu, en concret de juny a octubre, ja que és l’època que concentra una major presència de persones a places, carrers i parcs del municipi i, per tant, també es generen més problemes derivats de les diferències generacionals i d’hàbits.  

Abans de realitzar aquesta feina, els sis educadors han rebut formació multidisciplinar que inclou aspectes teòrics i pràctics per a resoldre les situacions quotidianes amb fluïdesa. Per a aquesta temporada, les tres parelles han assistit del 9 d’abril al 24 de maig a uns tallers específics impartits per la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i els departaments de Medi Ambient, Salut Pública i Guàrdia Urbana. Cal destacar que, diàriament, la Guàrdia Urbana fa un seguiment dels educadors cívics per a resoldre els dubtes que puguin sorgir en el desenvolupament de la seva feina, i que setmanalment es realitza una reunió de supervisió.

La contractació dels sis educadors cívics està emmarcada en el Pla Local d’Ocupació 2013-2014, que ha destinat aquest any 3 milions d’euros i permetrà la incorporació al mercat laboral de 400 persones. Es tracta de persones aturades de llarga durada i en risc d’exclusió social. De 2012 a 2015, es contractarà fins a mil persones.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix