L’Ajuntament de Castelldefels no veu cap increment de la inseguretat ciutadana en el municipi

El consistori respon a la preocupació del PSC local sobre la situació que viu la ciutadania arran “l’onada d’actes delicius que es produeixen en alguns barris de la ciutat”.

Segons un comunicat del PSC Baix Llobregat, el partit socialista “comparteix la preocupació de bona part de la ciutadania de Castelldefels, que assisteix impotent a l’onada d’actes delictius que s’està produint en alguns barris de la ciutat en els últims mesos”. La portaveu del Grup municipal Socialista, Maria Miranda, ha demanat a l'alcalde del PP, Manu Reyes, que situï aquesta qüestió entre les seves prioritats de govern, “tal i com va prometre durant la campanya electoral i que, com tantes altres qüestions, ha acabat sent una promesa incomplida”.

Segons el comunicat “en alguns barris, com el de la Muntanyeta, ha augmentat enormement la inseguretat ciutadana en els últims temps. Robatoris en comerços –l’últim dels quals, en un supermercat, a punta de pistola- i en l’interior de vehicles, i baralles amb ferits han fet créixer la preocupació dels veïns. A Vista Alegre, un altre dels barris afectats, fa unes setmanes l’associació de veïns va arribar a convocar una assemblea extraordinària per tractar el tema”. Miranda afirma que “el PP va prometre tolerància zero amb la delinqüència i que, si guanyava les eleccions, emprendria mesures com augmentar el nombre d’agents al carrer. Tres anys després el resultat és una promesa més incomplida. No han augmentat la plantilla i el degoteig de robatoris, furts i baralles és una constant”. A més, la portaveu del Grup municipal Socialista creu que aquesta situació “és el resultat d’un govern inestable i en minoria, que necessita el suport d’un trànsfuga per mantenir-se, amb un alcalde que no s’hi dedica a Castelldefels tot el que caldria, perquè està més pendent de la seva carrera política que del benestar de la ciutadania.”

Resposta municial

David Solé, regidor de Governació i Via Pública de l’Ajuntament de Castelldefels ha fet arribar el seu punt de vist sobre la nota de premsa del PSC Baix Llobregat. Segons el seu comunicat: “Ens sorprèn aquest comunicat del PSC, ja que a Castelldefels la Policia Local no ha detectat un increment alarmant de la inseguretat ciutadana. Els fets puntuals que s'han produït en els últims mesos no es poden considerar com un increment "alarmant" de la inseguretat. Alguns d'ells ja han quedat resolts i d'altres com el robatori en un establiment al barri de la Muntanyeta estan sent investigats per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. L'Ajuntament des de 2011 ha incrementat el nombre de patrulles a la ciutat en un 25%, destinant tots els efectius policials de la ciutat a la prevenció dels fets delictius.

La coordinació amb els Mossos d'Esquadra i la resta dels cossos i forces de seguretat de l'Estat és exemplar i treballem de forma coordinada per tal de prevenir i resoldre totes les incidències en matèria de seguretat ciutadana o civisme. Castelldefels és un municipi turístic amb una alta concentració d'establiments comercials, de restauració o d'oci i compta amb una població de mes de 63.000 habitants, i per tant els fets que es produeixen estan en línia amb altres municipis similars. Com a millores en matèria de seguretat s'ha creat en els últims mesos un grup de proximitat format per un caporal de la Policia Local més sis agents de la Policia Local per tal de vetllar per la seguretat al centre de la ciutat. De la mateixa forma, s'ha creat una unitat d'investigació que es coordina amb altres efectius dels Mossos d'Esquadra. Per tal de millorar la seguretat l'Ajuntament ha adquirit un nou cotxe patrulla que serà presentat aviat. De la mateixa forma, Castelldefels procedirà a la instal·lació de càmeres de videovigilància amb reconeixement de matrícules per tal de protegir tot el municipi davant de possibles fets delictius. Com a data destacable, la percepció de la seguretat i la valoració que es fa del civisme i la convivència pels ciutadans de Castelldefels se situa per sobre de la mitjana de l'AMB.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Els gimnastes Alba Petisco i Joel Plata

Olimpíada baixllobregatina

La nostra comarca estarà representada per diversos esportistes que participaran en els Jocs Olímpics d’estiu que se celebraran a la capital francesa…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix