Els centres oberts santboians fan avui un acte públic reivindicatiu

Volen donar a conèixer la tasca que duen a terme i se celebrarà al parc de la Muntanyeta.

Els centres oberts de Sant Boi celebraran, avui dimarts 27 de maig i al parc de la Muntanyeta, un acte públic convocat amb el lema "Centres Oberts: obrint portes a les oportunitats". Volen donar a conèixer la tasca que duen a terme i reivindicar el paper que tenen com a recurs fonamental en el treball socioeducatiu i de cohesió social als barris.

El programa de l'acte, que començarà a les sis de la tarda, inclou jocs i activitats per a infants, adolescents i joves i la lectura en dues parts d'un manifest reivindicatiu que defensa la trajectòria i el paper dels centres oberts en la comunitat per facilitar la igualtat d'oportunitats i la cohesió social, per donar resposta a les necessitats socials i educatives i per prevenir, detectar, atendre i resoldre conflictes

La jornada reivindicativa està promoguda a tot Catalunya per la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA). Aquesta plataforma aplega entitats que atenen infants en situació de risc social i desamparament i les seves famílies mitjançant recursos com centres d'acollida i adopció, pisos assistits, punts de trobada maternals o centres oberts.

Quatre al municipi

Al territori català hi ha prop de 300 centres oberts, dels quals quatre són de Sant Boi: Don Bosco (Salesians), Fundació Marianao, Lola Anglada (municipal, gestionat per l'Esplai Eixida) i Ginkgo (Iniciatives Solidàries). Entre tots atenen cada any 150 infants amb edats d'entre 3 i 18 anys mitjançant programes educatius fora de l'horari escolar que reforcen el desenvolupament personal i social, i incideixen en els processos de socialització.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix