Artur Mas visita la Fundació El Llindar de Cornellà

El president de la Generalitat ha parlat amb els alumnes d’aquesta entitat, que atén nois i noies d’entre 12 i 25 anys en situació de fracàs i abandonament escolar i amb risc d’exclusió social.

El President de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat avui dijous la Fundació El Llindar, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Un centre de segona oportunitat, amb conveni amb la Generalitat de Catalunya, que ofereix actuacions educatives i professionalitzadores per a nois i noies d'entre 12 i 25 anys en situació de fracàs i abandonament escolar, especialment vulnerables i amb risc d'exclusió social. La Fundació El Llindar està ubicada en un equipament cedit per l'Ajuntament de Cornellà al Parc de Can Mercader.

Mas ha recorregut diferents aules de l'escola, com el taller de lampisteria, de dibuix i perruqueria. Els alumnes s'han mostrat sorpresos per la visita, així com en tot moment han mostrat al President i a la consellera Rigau els projectes que han fet durant el curs, així com les seves experiències amb la Fundació Llindar.

Tant el President com la consellera Rigau s'han mostrat satisfets per la labor del centre i del grau de sinergies que s'aconsegueix en aquesta proposta educativa d'alternança entre formació i treball de qualitat i qualificada que recolzen a joves en risc d'exclusió cap a la vida adulta. El centre també dóna a aquests joves formació acadèmica amb un currículum adaptat i personalitzat a cada situació particular dels joves i adolescents

Més de 2.600 adolescents i joves

Des de la seva creació el 2004, la Fundació ha atès més de 2.600 adolescents i joves del Baix Llobregat i el Barcelonès Sud. Durant el curs passat, 549 joves van participar en els 19 projectes de l’entitat, el 82% dels quals han obtingut el certificat d’aprofitament. La Fundació El Llindar està integrat per un equip de 30 professionals multidisciplinars, que provenen del camp de l’educació social i del sector professional, i que es coordinen per dissenyar itineraris personalitzats per a cada jove. Així, es treballa amb grups reduïts, d’entre 10 i 15 persones, i cada jove rep l’atenció i el seguiment d’un educador que l’acompanya i l’orienta en tot el seu procés. La Fundació compta amb el suport de diversos departaments de la Generalitat, de l’Ajuntament de Cornellà i d’entitats privades.

Redacció / Foto: CiU

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix