L'Ajuntament de Castelldefels considera injustificat la decisió d'ADEAC de retirar la bandera blava de la platja

El PSC, per contra, creu que les retallades i la paràlisi del govern municipal del PP han provocat aquesta decisió.

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha criticat la decisió d'ADEAC de no concedir la bandera blava per a la temporada d'estiu d'aquest 2014 a la platja de Castelldefels, com venia produint des de l'any 2006 de manera ininterrompuda. Reyes ha assenyalat que "la platja de Castelldefels segueix tenint unes condicions immillorables tant en qualitat de l'aigua com dels seus serveis. Fins i tot, aquesta qualitat s'ha millorat notablement en aquests últims tres anys, incrementant el pressupost destinat a la millora de la platja, els seus equipaments, la seva promoció i les activitats que s'hi generen". Així mateix, l'alcalde de Castelldefels no comparteix "l'argument que han utilitzat des d'aquesta entitat privada per retirar aquesta certificació és el del soroll que generen determinats xiringuitos, i, segons ens diu la carta que ens han fet arribar, especialment un d'ells. No podem entendre com pot retirar un certificat a una platja de 5 quilòmetres per un únic xiringuito, quan a la nostra platja hi ha quinze."

L'alcalde també ha aclarit que l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, a través del Pla d'Usos de la platja de Castelldefels, pacten cada any una sèrie de mesures correctores per minimitzar el soroll i les molèsties de les activitats dels establiments de la platja respecte als veïns. A Castelldefels, totes aquestes mesures s'estan duent a terme d'una forma rigorosa. La Generalitat, per a l'any 2014, ha autoritzat tots els establiments que donen servei a la platja de Castelldefels, considerant per tant que es compleixen totes les recomanacions per autoritzar aquestes activitats en el municipi de Castelldefels.

Segons Reyes, l'Ajuntament segueix "defensant el treball que estem realitzant a la platja, avalat per les enquestes de satisfacció i per les innombrables xerrades que mantenim amb els nostres veïns, que són els que realment estan valorant els esforços realitzats per l'Ajuntament". A més, assenyala que "seguim recolzant la feina que fan els xiringuitos i la resta d'establiments d'oci i restauració de la platja, que estan tenint un paper fonamental en la recuperació econòmica de la ciutat i en la creació de llocs de treball."

Els socialistes, crítics

D’altra banda, el PSC considera que la retirada de la distinció Bandera Blava a la platja de Castelldefels, que des del 2007 havia reconegut la qualitat mediambiental del litoral de la ciutat, és la conseqüència lògica de la combinació de dos factors: “la paràlisi en què es troba el govern municipal del PP i la política de retallades en els serveis que ha dut a terme”. El PSC lamenta en un comunicat que aquest pas enrere en el reconeixement del valor de la platja de Castelldefels sigui un cop per a la imatge turística de la ciutat, que des de fa molts anys ha estat un dels motors del desenvolupament econòmic local.“No sabem quin model de desenvolupament turístic té el govern municipal del PP per a Castelldefels, si és que en té algun, però el que si veiem és que, tant pel que fan com pel que deixen de fer, s’estan carregant el model de turisme de qualitat que s’havia anat implantant amb el govern anterior liderat pel PSC, amb el treball conjunt del sector públic i el privat”, assegura la portaveu del Grup Socialista, Maria Miranda. El PSC acusa a l'alcalde del PP d’estar més pendent de les qüestions d’imatge, fins al punt d’instal·lar unes torres de vigilància a la platja que es van retirar després de l’acte de presentació als mitjans de comunicació.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix