Francesc Català cedeix a l’Arxiu Municipal de Gavà a seva col·lecció fotográfica

Són 1.362 fotografies i 539 negatius que aporten informació sobre la vida de Gavà des de la dècada dels seixanta fins als anys vuitanta.

Francesc Català i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, van firmar un conveni de cessió d’una col·lecció d’imatges que el gavanenc ha donat a l’Arxiu Municipal. En total hi ha 1.362 fotografies i 539 negatius que aporten informació sobre la vida quotidiana de Gavà des de la dècada dels seixanta fins als anys vuitanta. Trobem fotografies sobre els rajolers de la fàbrica de la Bòbila, de la pagesia gavanenca, la Torre Lluc, la nevada de 1962, la riuada així com imatges d’avis, de festes populars, toros i un ventall de temes relacionats amb Gavà. Raquel Sánchez ha agraït a Francesc Català la cessió de les fotografies que “enriqueix el nostre fons documental i té un valor gràfic i cultural molt important, ja que reflecteixen el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Gavà.”

Català va néixer a Gavà l’any 1927 i el seu interès per la fotografia va començar a mitjans dels anys cinquanta. Es va incorporar a l’Agrupació Fotogràfica l’any 1965 i uns anys després va passar a formar part de la junta. Ben aviat va començar a participar i guanyar concursos. Cal destacar un premi a la desapareguda Unió Soviètica, on tres fotografies seves van sortir publicades al diari Pravda. La seva afició per la fotografia l’han portat a captar la vida quotidiana del seu poble i considera que “aquestes imatges reflecteixen com era Gavà i per això és important conservar-les. Si les deixo a casa, potser desapareixeran i per això he volgut cedir-les a l’Arxiu.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix