Desarticulada la banda anomenada Bloods a Catalunya

Tenia el seu centre d’operacions a Sant Boi de Llobregat i basava el seu modus vivendi en el tràfic de droga i els robatoris.
Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, de l’Àrea Central d’Investigació-Persones van detenir 25 persones que formaven part de la banda dels Bloods, una banda juvenil violenta ubicada a Catalunya que els Mossos portaven investigant des de l’any 2009. En aquesta data, concretament el 17 de setembre de 2009, dos joves membres dels Bloods van matar un tercer que havia intentat desvincular-se de la banda. Com a revenja, els dos integrants, que actualment compleixen condemna en un centre penitenciari, van disparar-li un tret amb una arma de foc modificada.

Investigació
Un cop els investigadors van tenir coneixement de tots aquests delictes i van anar identificant els membres dels Bloods, i tot sota la tutela del Jutjat d’instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, el passat dia 6 de març d’enguany es van dur a terme un total de 13 entrades i escorcolls en diferents municipis del Baix Llobregat, concretament deu a Sant Boi de Llobregat, dos a l’Hospitalet de Llobregat i una a Vallirana. El dispositiu va culminar amb la detenció de 25 persones, a banda d’imputar-ne deu més que no van poder ser detingudes però que es troben en situació de crida i cerca. A banda, en els domicilis, els Mossos van localitzar tres armes de foc curtes, una arma de foc llarga, un fusell subaquàtic, una gran quantitat d’armes blanques, 3’5 kg de marihuana, cocaïna així com dues plantacions amb un total de 280 plantes de cannabis.

Com a conseqüència d’aquestes detencions, i tenint en compte que bona part dels líders de la banda ja es trobaven a presó, la banda es considera desarticulada ja que, després de passar a disposició judicial, els cinc principals investigats van ingressar a centre penitenciari. No es descarta que en els propers dies es detinguin els deu membres que falten.

Organització
La banda dels Bloods, com acostumen a fer altres bandes de característiques similars, s’organitza mitjançant grups més petits que anomenen Bloques”. A Catalunya, el més important i el que compta amb més integrants dels Bloods es situa a la localitat de Sant Boi de Llobregat, tot i que n’existeixen diverses ramificacions a l’Hospitalet de Llobregat, ja que aquesta localitat té els Bloquesde Can Serra i la Torrassa.

Aquesta banda està considerada una organització criminal, ja que entre les seves activitats principals  en destaquen el tràfic de drogues, els robatoris amb violència i/o intimidació i els robatoris amb força, tot i que també se’ls imputen delictes d’extorsió i de detenció il·legal. A banda, també es considera una de les bandes més violentes, ja que diversos dels seus membres han ingressat a presó com a autors d’homicidis i altres delictes de sang. Cal destacar que aquests fets no es van perpetrar únicament contra els seus membres que volien marxar, sinó que també es van aplicar a bandes rivals amb l’objectiu de garantir els que ells consideraven que era el seu territori.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix