Sant Joan Despí obre un procés participatiu ciutadà per definir el seu futur com a ciutat

Hi haurà debats i sessions al carrer a banda d'utilitzar internet (pàgina web, correu electrònica i xarxes socials) per fer arribar les idees.
Amb l’objectiu de comptar amb l’opinió de la ciutadania a l’hora de definir els eixos del desenvolupament de la ciutat en els pròxims anys, el consistori municipal va iniciar aquest dilluns passat un procés de debat i reflexió obert a la ciutadania, que podrà participar en diferents grups de debats i sessions al carrer, a banda de fer servir Internet (pàgina web, correu electrònic i xarxes socials) per fer arribar idees. En el primer acte, a banda d’explicar el funcionament del procés, es van presentar estudis sobre l’evolució demogràfica i els nous models de ciutats. Durant la seva intervenció, l’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, va manifestar que “tot i que estem en una situació de crisi, no hem de perdre de vista el futur, i per això obrim aquest procés participatiu, perquè hem de treballar plegats per posar les bases del que serà Sant Joan Despí al 2025. Fa poc hem commemorat el 35è aniversari dels Ajuntaments democràtics i hem pogut comprovar com hem passat d’una ciutat que no tenia pràcticament res, a una plena d’equipaments i serveis. Ara és el moment de fer un nou impuls –va afegir l’alcalde–, de mirar cap endavant i somiar com volem que sigui Sant Joan Despí. Penso en una ciutat verda, més sostenible i on, de ben segur, les noves tecnologies que ja han revolucionat el món, siguin cada més presents.”

Es tracta d’arribar a un gran pacte ciutadà on es defineixin els serveis que ha de prestar l’administració municipal en una societat que s’està transformant. Partint de la base de la ciutat que hi ha i de l’anàlisi de la situació actual, s’obren diferents espais de debat i reflexió de han de donar forma a línies d’actuació estratègiques per al futur de Sant Joan Despí. 

 
Gran implicació
Es vol fer partícips a tots els sectors de la societat santjoanenca, tant al ciutadà a nivell individual com a col·lectius específics (des del món econòmic als treballadors municipals). Per a això, s’han organitzats diferents sessions de debat obertes a la participació de la ciutadania on es parlarà del territori, l’espai urbà i la ciutat sostenible (vertebració, infraestructures, habitatge, espais verds, mobilitat, reciclatge...); de l’emprenedoria i la innovació (formació, comerç, ocupació, activitat econòmica...), i de la ciutat de les persones (educació, cultura, esports, salut, seguretat...). A banda, també hi haurà jornades de debat al carrer i s’han obert diferents canals de participació a Internet: pàgina web, facebook i correu electrònic. A banda, també es pot visitar una exposició informativa, itinerant per diferents equipaments municipals, i que ara està instal·lada al Centre Cultural Mercè Rodoreda.

 
Amb tota la informació, s’elaborarà un document final que s’espera estigui enllestit el pròxim mes d’octubre  i que inclourà les propostes de futur per a la millora de Sant Joan Despí.

 
 
Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix