ICV de Sant Feliu treballa per ampliar els serveis sanitaris al CAP El Pla

El grup ecosocialista continua exigint un servei d’urgències nocturnes per a la ciutat.

En un comunicat emès per ICV Sant Feliu de Llobregat replica la informació que va enviar als mitjans de comunicació El PSC del Baix Llobregat on “insinua que ICV-EUIA, s'ha posicionat en contra de recuperar els serveis d’urgències per a Sant Feliu. Una qüestió que no s'ajusta a la realitat, perquè la votació feia referència únicament a les característiques del projecte d’ampliació del CAP El Pla, i no a la recuperació de les urgències nocturnes que és una reivindicació que ICV-EUiA continua defensant.”

Segons l’agrupació local ecosocialista en aquests moments hi ha prevista l’ampliació del CAP El Pla, amb la ubicació de serveis de diagnosi d'imatge, especialistes i salut mental: “El canvi de projecte es va votar al desembre del 2011, i en la votació el PSC únicament es va abstenir.”

A més, el comunicat explica que el Departament de Salut de la Generalitat va redefinir la planificació de les inversions en els equipaments sanitaris, “que no incloïa la construcció de nous serveis d'urgències en el territori”. Davant d'aquesta decisió, “des de Sant Feliu, l'Ajuntament va exigir que en aquest nou planejament de les inversions del Departament de Salut s'havia de continuar contemplant l’ampliació i millora del CAP del Pla. Cosa que al final es va acordar.” La nova proposta, a diferència de la que el grup del PSC demana recuperar, “no comporta que l'Ajuntament hagi d'avançar els diners per a la seva construcció, fent de banc de la Generalitat, que és el que l'anterior equip de govern havia acceptat.”, afegeix el comunicat.

Per aquest motiu, per a ICV Sant Feliu de Llobregat “votar a favor de la recuperació del projecte, tal i com proposa el PSC, suposaria endarrerir l’ampliació i millora del CAP El Pla i que no es disposi de nous serveis sanitaris en aquest centre. I , a més, acceptar que l'Ajuntament hagués d'avançar els recursos econòmics per a un servei que ha d'assumir la Generalitat de Catalunya.”

ICV-EUiA-ISF contina exigint la recuperació de les urgències nocturnes. “I ho fem en mocions al Ple municipal, amb posicionaments al Parlament de Catalunya, i en la relació entre Ajuntament i el Departament de Salut”. Precisament la proposta votada al Parlament de Catalunya incloïa un punt que reclamava la recuperació d'aquestes urgències nocturnes, tot fent referència al servei nocturn de farmàcia. “Proposta a la que ICV-EUiA va votar a favor. Un posicionament que "curiosament" obvia la informació facilitada pel PSC”. Per a ICV-EUIA, l'actual projecte d’ampliació del CAP “millorarà el serveis sanitaris en especialistes i diagnosi i permetria que les urgències puguin obrir a la nit, cosa que continuem exigint.”

Redacció / Foto: ICV Sant Feliu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix