ICV, CiU i ERC desestimen al Parlament recuperar les urgències del CAP El Pla de Sant Feliu

El PSC de Sant Feliu va recollir 1.962 signatures que va presentar al mes de novembre al Parlament per demanar recuperar aquest projecte.


Ahir va tenir lloc a la Comissió de Salut del Parlament, la votació sobre la petició del PSC al respecte CUAP El Pla. El Grup Parlamentari Socialista, a instàncies del grup municipal socialista de Sant Feliu de Llobregat, reclamava recuperar el projecte de Centre d’Urgències i Atenció Primària El Pla, donada l’àrea d’influència amb abast de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat i voltants. A més, es demanava accelerar les reformes necessàries per la millora del CAP El Pla per ubicar el CUAP i els especialistes en imatge i salut mental, a partir del projecte consensuat entre l’Ajuntament i el Departament de Salut en el seu moment. Per últim, la petició del PSC incloïa també tornar a replantejar la necessitat d’obrir les farmàcies durant la nit.

“Sorprenentment, el grup d’ICV al Parlament va votar en contra –també ho va fer CiU i ERC-, argumentant que el govern d’ICV a la ciutat estava treballant al respecte. Una feina de la que el PSC com a principal grup de l’oposició al municipi no té cap tipus d’informació”, manifesta el grup socialista en un comunicat. Cal recordar que ICV governa l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. A més, des del PSC es demana “a ICV de Sant Feliu que expliqui a tota la ciutadania quins compromisos ha assolit amb el Govern de la de les retallades que encapçala CiU si es que existeixen, i que el govern municipal treballi amb més transparència de cara als altres grups i a la ciutadania.” CiU, per la seva banda, ha continuat assegurant, segons el PSC, que amb l’Hospital Broggi “la població ja queda completament coberta, una afirmació que les mateixes dades de la població s’encarreguen de desmentir.”

Per últim, a la petició d’ampliar els horaris de les farmàcies, “el vot en contra ha estat argumentat perquè la competència està delegada en els col·legis de farmacèutics”. Des del grup socialista es pregunta si “aquest ball de competències és excusa per a que un govern com el de la Generalitat es desinteressi per la cobertura d’un servei tan fonamental per a la salut de les persones com la de les oficines de farmàcia, que formen part del Servei de Salut que té la responsabilitat de garantir i dirigir.”

 
Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix