Julián Carrasco, nou president de la FAVBaix

El Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va acollir la XXIX Assemblea de les entitats veïnals de la comarca.
Julián Carrasco ha estat escollit president de la Federació Comarcal d’AV del Baix Llobregat (FAVBaix), en el marc de la XXIX Assemblea de les entitats veïnals de la comarca que s’ha celebrat al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat.

Carrasco, pertanyent a l’AV La Plana d’Esplugues de Llobregat, ja va assumir la Presidència de la Federació entre 1995  i 2001, i a partir d’ara formarà equip amb una Junta d’àmplia representació territorial amb activistes veïnals d’Esplugues, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, El Prat, Gavà, Sant Vicens dels Horts, Viladecans, Castelldefels i Sant Joan Despí.

En la Junta escollida per unanimitat repeteixen majoritàriament tots els membres, a més de comptar amb tres noves incorporacions: Mercè Figueras, de l’AV de Sant Just Desvern, escollida nova tresorera; i Francisco Romero- de l’AV Falguera de Sant Feliu- i María José Martínez- de l’AV El Trèvol de Sant Vicenç-, que entren a la junta com a nous Vocals. Cal assenyalar també que el president sortint, Gregorio Sánchez, continuarà un any més també com a vocal de la Federació.

En el moment de la presa del càrrec, Carrasco va instar a les AV a treballar perquè retornin a la centralitat de “la vida dels barris”, al mateix temps que va fer una crida que les entitats veïnals s’obrin a la multitud d’altres actors i organitzacions que també estan treballant pel mateix objectiu: el benestar del veïnat: “Sumar sempre és bo i les AV hem de tenir les portes ofertes i hem d’estar disposats i disposades a dialogar amb tots i totes, perquè la lluita és llarga: sense pressa però sense pauses”, va dir Carrasco. 

Pla de Treball
L’Assemblea també va donar llum verda al Pla de Treball que es vertebra entorn de la necessitat de les visites de la FAVBaix a les AV per  a conèixer les dificultats i lluites locals i les seves necessitats formatives i comunicatives.El Pla de Treball aprovat també aposta per a continuar amb el projecte Aula Actual, que atén diferents problemes quotidians, facilita la participació ciutadana i ajuda a la dinamització de les AV, adaptant els seus continguts a les demandes actuals de cada barri i les necessitats de cada veïnatge.

L’acte s’ha celebrat al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat i ha arrencat a les 9’30 hores amb la intervenció del president de l’AV Falguera, Francisco Romero, qui juntament amb el president sortint de  la FAVBaix, Gregorio Sánchez, han posat èmfasi en el gran retrocés, de 30 anys, de drets socials i llibertats que està impulsant els Governs central i autonòmic. Drets, tal com ha explicat Sánchez, que s’estan esmicolant amb reformes com la laboral, de les pensions, de l’administració local i de l’avortament, o de la seguretat ciutadana.
Per la seva part, l’alcalde del municipi, Jordi Sanjosé, també ha donat el tret de sortida de la jornada de treball recordant la importància del moviment veïnal en la defensa dels drets socials i dels serveis al veïnat. Sanjosé s’ha referit a un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona en el qual s’ha demostrat que l’afectació de la crisi en els barris on hi havia una AV era menys agressiva en la pèrdua de drets socials i serveis públics, i per tant, es conservava més la cohesió social. “Aquí a Sant Feliu i arreu on esteu sempre esteu al costat de les persones concretes, amb noms i cognoms, afectades pels problemes quotidians. No només és una retòrica aquesta defensa del veïnat”, ha destacat Sanjosé.

A l’inici de l’assemblea hi va haver les intervencions del secretari general de la secció comarcal de CCOO, Toni Mora, i de la representant del sindicat UGT al Baix Llobregat, Vicki Corbacho qui va fer una crida a que les AV, juntament amb les organitzacions sindicals, i els partits d’esquerres, surtin al carrer el pròxim diumenge 6 d’abril per a demanar un canvi de polítiques econòmiques i socials “Per una Catalunya Social”, com apel·la el lema de la convocatòria.

Les intervencions de la vicepresidenta primera del Consell Comarcal, Lourdes Borrell, i del president de la Confederació d'AV de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, han donat el punt final de l’assemblea que s’ha conclòs amb una crida de Giró “a ser activista més que mai” davant de reptes com l’eradicació de la pobresa energètica, l’alça dels transports públics, i l’horitzó d’enfortir l’economia social i l’autofinançament del moviment veïnal.

Redacció / Foto: FAVBaix
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix