Més de 2.600.000 d’euros per al Programa de Mobilitat Sostenible de l’AMB

Hi haurà quatre accions per al 2014-2015 (bicicleta, vehicle elèctric, via pública i informació a l’usuari).
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar el seu Programa de Mobilitat Sostenible (PMS) 2014-2015, dotat amb un pressupost de 2.650.000 euros, per començar a avançar des de la perspectiva ambiental. Les propostes que planteja aquest pla han estat consensuades amb els ajuntaments metropolitans, els quals han fet aportacions que han estat recollides a la redacció final. Les accions del Programa de Mobilitat Sostenible 2014-2015 de l’AMB han quedat organitzades segons quatre subprogrames temàtics:

Bicicleta
En el subprograma de promoció de l’ús de la bicicleta, dotat amb 415.000 €, l’objectiu d’aquesta part del Pla és augmentar la participació de la bicicleta als municipis metropolitans per sobre de l’1% en el total de la mobilitat, nivell ja assolit per la ciutat de Barcelona . Una mesura concreta és l’elaboració de projectes de carrils bici interurbans, per millorar la comunicació amb zones de difícil accés com són polígons, equipaments supramunicipals o estacions. També el servei Bicibox comptarà amb una important actualització: està previst dissenyar nous models de mòdul més eficaços, i construïr-ne de nous per instal·lar-los als municipis que prèviament ho demanin.

 
Vehicle elèctric
En el subprograma de promoció de l’ús del vehicle elèctric, amb un pressupost d’1.220.000€, contempla la instal·lació de 20 punts de recàrrega ràpida a diversos municipis metropolitans, fruit del conveni de l’AMB amb Nissan i l’Ajuntament de Barcelona, per crear una xarxa d’aquests punts coherent i compatible amb la xarxa que també s’està desplegant al municipi de Barcelona. També es subvencionarà la compra de vehicles elèctrics (cotxes i bicicletes) i es promourà que les flotes municipals els destinin a la prestació dels seus serveis.

Via pública
En el subprograma d’adaptació de la via pública a la mobilitat sostenible. Amb una dotació de 890.000 €, les accions de més importància dins del pla seran la millora de l’accessibilitat a les parades d’autobús amb la instal·lació de 60 plataformes cofinançades amb els ajuntaments que facilitin l’accés al bus per part dels usuaris, així com la senyalització de carrils bus i carrils bici en alguns dels principals eixos metropolitans.

Informació usuari
I en el subprograma de millora de la informació a l’usuari, amb 125.000€, es millorarà la informació, mitjançant senyals estàtics i dinàmics, de les opcions de transport públic disponible, tant en punts de transbordament com als equipaments públics.

També es preveu la millora dels serveis, ja existents, d’informació a temps real, en forma de planes web o aplicacions mòbils, com són l’app AMBtempsbus o el plànol de vies ciclables de l’AMB (conegut com a Guia de la bici).

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix