L’AMB no tallarà el subministrament d’aigua als usuaris amb problemes per pagar

Investigarà la situació del ciutadà que no pugui fer front a la factura per trobar solucions.
El Ple del consell metropolità va aprovar per unanimitat un protocol per evitar els talls de subministrament a qualsevol ciutadà que no pugui fer-se càrrec de les factures, garantint aquest bé bàsic i imprescindible a l’àrea metropolitana de Barcelona. La mesura estarà validada per totes les parts que intervenen en el procés: l’AMB, com a titular del subministrament i responsable de les tarifes i el servei, els Ajuntaments com a responsables de les actuacions que es portin a terme en el seu territori i les companyies responsables de les gestions del servei en contacte directe amb els usuaris.

Així doncs, davant la situació que un ciutadà declari, a la seva companyia subministradora o als serveis socials del seu ajuntament, que no pot fer front a les factures, o que simplement deixi de pagar, s’investigarà si pot beneficiar-se de les tarifes socials de l’AMB. En cas afirmatiu, les factures passarien a ser més barates. De la mateixa manera, també hi ha la possibilitat de negociar ajornaments o pagaments mensuals amb la companyia, així com l’accés a un dels seus fons socials. Un cop valorat el cas pels serveis socials de l’ajuntament en qüestió, també el propi consistori pot decidir fer-se càrrec del deute del ciutadà.

Durant tot el procés de valoració, l’AMB no donarà autorització per tallar el subministrament, i tampoc ho farà si finalment es valora la vulnerabilitat del ciutadà.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix