Torna a baixar la població estrangera resident en el Baix Llobregat

Actualment representa l’11% del conjunt de residents a la comarca.

La comarca del Baix Llobregat ha experimentat en el darrer any un augment de 1.845 persones empadronades. La població estrangera però, ha disminuït en 2.664 persones i representa així l’11% del conjunt de residents del territori. Aquesta disminució de la població estrangera resident continua amb la tendència iniciada al 2011, i segueix la pauta de l’Àmbit Territorial Metropolità i del conjunt de Catalunya. El percentatge de població estrangera empadronada a la comarca (11%) és inferior a la proporció de població estrangera que es troba en el conjunt de l’ATM i de Catalunya, (14,2% i 15,3%, respectivament). La disminució de població estrangera a la comarca per sexe ha estat de 888 dones i 1.776 homes, i per grups d’edat s’ha donat sobretot entre la població de 20 a 35 anys.

Castelldefels, el 21%
Els tres municipis de la comarca que apleguen una proporció de població estrangera més elevada són Castelldefels (21%), Martorell (20%) i Cornellà de Llobregat (16%). Ara bé, el perfil migratori d’aquests municipis és molt divers: mentre que a Castelldefels la majoria d’estrangers són procedents de la resta d’Europa, a Martorell són predominants els estrangers procedents d’Àfrica (especialment del Marroc) i a Cornellà de Llobregat els estrangers procedents d’Amèrica són majoritaris (tot i que en termes de països la nacionalitat marroquina sigui la preeminent).

En xifres absolutes de població estrangera, els municipis que més estrangers han perdut han estat Cornellà de Llobregat (-1.091), Esplugues de Llobregat (-264), Castelldefels (-249) i Viladecans (-216). Per contra, municipis com Sant Just Desvern (+262), Sant Boi de Llobregat (+113) o Molins de Rei (+41) han guanyat població estrangera.

Més joves
L’estructura demogràfica de la població estrangera respon a un perfil més jove que el de la població de nacionalitat espanyola. L’edat mitjana de la població estrangera és de 32,1 anys mentre que en el cas de la població de nacionalitat espanyola és de 41,2 anys. A més, el gruix de la població estrangera es concentra en les edats actives (de 16 a 64 anys). La presència de població estrangera a la comarca doncs, contribueix a fer augmentar el grup de població més jove i el de les persones en edats actives. L’heterogeneïtat de la població estrangera resident a la comarca pel que fa a la seva procedència i el comportament diferenciat entre els diferents col·lectius ha suposat que la variació de la població no s’hagi donat per igual en totes les nacionalitats.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix