Més de la meitat d’ordres de protecció per violència masclista són denegades

En el tercer trimestre de 2013 i pel que fa als partits judicials comarcal es van registrar 74 assumptes civils d’ingrés directe, un 16,9% menys que el trimestre anterior.


Un 61,6% de les ordres de protecció per violència masclista sol·licitades als partits judicials del Baix Llobregat van ser denegades, segons les dades del tercer trimestre de 2013, publicades en un informe sobre violència contra les dones elaborat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat a partir de les dades publicades per l’Observatori contra la violencia doméstica y de genero del Consejo General del Poder Judicial.

Davant l’evolució de les dades durant els darrers anys, s’observa un fort augment del pes de les ordres de protecció denegades, augment més acusat a la comarca que a la resta de Catalunya, i molt més acusat que a la resta de l’Estat. Les estadístiques es publiquen desglossades per Tribunals Superiors de Justícia, províncies i partits judicials.

En el tercer trimestre de 2013 i pel que fa als partits judicials del Baix Llobregat es van registrar 74 assumptes civils d’ingrés directe, un 16,9% menys que el trimestre anterior i 25,6% menys que al conjunt de Catalunya, i 594 assumptes penals d’ingrés directe, un 7,7 % menys que el trimestre anterior, però un 4,5% més que al conjunt de Catalunya.

Mercè Morera, regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut de l’Ajuntament de Martorell, i membre de la Junta Permanent del Consell de les Dones del Baix Llobregat ha comentat les dades que apareixen en l’informe dient que: "les dades del tercer trimestre del 2013, més enllà de les variacions respecte al trimestre anterior, cal dir que no són massa significatives, tot i que es pot observar una dada remarcable: una lleugera disminució del nombre d’ordres de protecció denegades. Tot i això, s'ha de tenir present que augmenta el nombre de denúncies, posant de manifest que la violència contra les dones continua sent una problemàtica important a combatre a la nostra comarca". 

Redacció / Foto:Arxiu







 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix