El documental ‘La Ciutat de Fang’ es presenta al Castell de Cornellà

Recull l’experiència de la nit del 20 de setembre de 1971 quan el riu Llobregat va inundar diferents barris del municipi.

El Castell de Cornellà és escenari, avui a partir de les 19 hores, de la presentació del documental "La ciutat de fang", que forma part del projecte 'Concèntrica, mirades fora d'òrbita' que impulsa l'Ajuntament de Cornellà per fomentar el sector audiovisual i les arts visuals contemporànies.

És un documental de Fuera de Campo, un col·lectiu artístic format per Isaac Cañizares, Eva Murgui i Marina Rodríguez, i recull l'experiència de la nit del 20 de setembre de 1971, quan el riu Llobregat va inundar els barris d’Almeda, Centre i Riera de Cornellà de Llobregat. L’aigua va entrar a la ciutat a 80km/h i va superar els dos metres i mig d’alçada. 20.000 veïns i veïnes es van veure directament afectats i 6.300 habitatges van quedar destrossades. Vam veure la fragilitat d’un món que encara estava sortint de la postguerra.

Cada veí va viure la seva pròpia història, mentre l'aigua convertia en fang moltes de les seves aspiracions. Jordi Fort, l’endemà, es va llençar al carrer armat amb la seva càmera per recollir les restes en nitrat de plata. En aquell moment ell no era conscient de la importància de les seves fotografies, que amb el temps serien dels pocs testimonis de la catàstrofe. La seva mirada es va convertir en la mirada de tot un poble. Ara en Jordi no hi pot veure. S'ha velat la seva mirada però no els seus records. Els seus ulls són ara els de la seva dona, amb els que repassa els llocs que va fotografiar durant la riuada de Cornellà de Llobregat del 20 de setembre de 1971.

Redacció / Foto: AC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix