Sant Andreu de la Barca tindrà més policies locals que mai

L’alcalde, Marc Giribet, va anunciar que gràcies als pressupostos del 2025 s’ampliarà la plantilla fins als quaranta-un agents

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca va celebrar la seva Diada al Teatre Núria Espert. La jornada, organitzada per la Policia Local i el consistori baixllobregatí, va servir per valorar i reivindicar la tasca de la Policia Local a la ciutat i es van lliurar diversos reconeixements a aquells policies que han tingut actuacions destacades al servei de la ciutadania en el darrer any.

GZd I1XXEAA Dqc

Durant el discurs pronunciat per l’alcalde de la ciutat, Marc Giribet, va agrair la feina del cos i va fer públic que, gràcies al pressupost que s’aprovarà per l’any vinent, “Sant Andreu de la Barca tindrà més policies locals que cap altre moment de la història”. Concretament, s’ampliarà la plantilla amb dos nous agents per arribar fins als 41. Giribet va remarcar que el model policial que defensa que l’Ajuntament és el d’una policia “de proximitat” i adaptada a la nova realitat del segle XXI, que té en compte “les necessitats, demandes i inquietuds de la ciutadania.”

GZd KenXUAA gZ9

Giribet també va recordar que “la primera mesura per aconseguir una societat més segura és que hi hagi més igualtat” i que això significa disposar d’uns serveis públics “de qualitat” i en “la quantitat necessària” per cobrir les necessitats de la ciutadania.

GZd Hj9WoAADZcd

A la cerimònia també va comptar amb la participació del cap de la policia local, el sotsinspector Jordi Català, i de Mario Rigau, president de l’Observatorio de los Derechos Humanos de España, una ONG que impulsa, difon i posar en valor accions que exemplifiquen bones pràctiques en l’àmbit dels drets humans i dels objectius de desenvolupament sostenible.

Nova ordenança de civisme

La Diada de la Policia Local ha coincidit amb l’aprovació inicial fa pocs dies de la nova ordenança de civisme i convivència. La principal novetat d’aquesta ordenança és que preveu castigar la reincidència, ja que preveu que si una persona sancionada repeteix la mateixa falta en el termini d’un any, el tram econòmic de multa que s’aplicarà serà més elevat.

L’ordenança, que no s’actualitzava des de l’any 2000, té com a objectiu regular comportaments incívics i fomentar la convivència respectuosa entre la ciutadania. La nova normativa passa de 51 a 104 articles i entre les mesures destacades s'inclouen majors sancions econòmiques en cas de baralles o consum d’alcohol a la via pública, més multes per malmetre el mobiliari urbà, es persegueix més àmpliament la contaminació acústica i el soroll, es prohibeix l’obertura d’establiments de prostitució i es dota d’una major protecció als col·lectius vulnerables, entre d’altres.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix