El Parc Sanitari Sant Joan de Déu inaugura una experiència immersiva

Aquest projecte és la culminació de l'exposició Mental State. Cartografies de la identitat, a partir d'un procés col·lectiu que ha comptat amb persones amb problemes de salut mental

El Parc Sanitari Sant Juan de Déu de Sant Boi de Llobregat  inaugura l'exposició Mental State. Cartografies de la identitat, basada en l'obra El mundo de los Baserds comparables (1978-1979) de l'artista Zush/Evru, amb la creació d'un espai immersiu com a element diferenciador.

Captura de pantalla 2024 10 07 a las 16.14.42

Aquest projecte és el resultat d'un procés de creació artística col·lectiu on han participat persones amb un problema de salut mental, artistes de diferents àmbits, dinamitzadors i ciutadania en general. Tots ells han aconseguit habilitar un espai de recerca, experimentació i participació on l'art, la salut i la comunitat han estat els grans protagonistes.

mental state 01

Aquesta iniciativa sorgeix de Torrents d'Art, el programa d'art en salut del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que es desenvolupa amb l'objectiu d'articular un diàleg permanent entre l'art i la salut i que promou l'empoderament, la convivència i la col·laboració i estableix, a més, aliances amb altres col·lectius vulnerables, comunitats i ciutadania en general. Hi col·laboren la Fundació Glòria Soler, la Fundació Suñol i l'empresa Broomx.

Captura de pantalla 2024 10 07 a las 16.15.27

Viatge oníric

Mental State. Cartografies de la identitat proposa una experiència immersiva en l'univers creatiu de l'artista Zush/Evru en un viatge oníric per explorar les sinergies entre l'art, la salut i la comunitat. L'exposició multisensorial és el resultat d'un procés de creació i recerca col·lectiu i obert a la ciutadania, on hi han participat persones que comparteixen inquietuds i que creuen fermament en el poder transformador de l'art, tant individualment com en l'àmbit comunitari.

Captura de pantalla 2024 10 07 a las 16.15.44

Com a base, l'obra El mundo de los Baserds comparables (1978-1979) de Zush/Evru, com si fos un dietari creatiu, ofereix un univers ple de cosmologia simbòlica rica i diversa, un espai on tots els participants en el procés creatiu aconsegueixen identificar els elements més singulars i experimenten amb ells en veure com entren en diàleg amb les emocions individuals i col·lectives.

Mental State. Cartografies de la identitat ofereix un espai d'exploració de l'univers emocional de cada visitant. Una reflexió de com construïm entorns de benestar per a nosaltres mateixos i la comunitat que ens envolta. La culminació d'aquesta mostra és la visita a l'espai immersiu 360º, que submergeix els visitants en l'obra de Zush/Evru.

Redacció / Fotos: PSSJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Sant Boi de Llobregat

Es posa en marxa el projecte Sant Boi Respira + Verd (SBR+V)

Amb un pressupost global de més de 4 milions d’euros hi ha previst la creació de quatre parcs nous i la renovació d’altres espais verds de la ciutat,…
1568
Façana del nou Hospital Vithas Barcelona

El nou Hospital Vithas Barcelona ve a cobrir la demanda sanitària del Baix…

El grup sanitari Vithas estrenarà el 2025 un nou hospital a Esplugues de Llobregat, un centre sanitari que acumula ja una inversió superior als 101…
465

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix